Sıkıntısız geçen bir hamileliğim olmuştu. Herşey normal ilerliyordu ancak 32 den sonra bebeğimin suyu hep sınırdaydı. 36+5 te doktorum suyun neredeyse bittiğini doğumu başlatmak gerektiğini normal doğum istersem suni ile deneyebileceğimizi ancak hiç açılma olmadığı için ve eğer bebeğin kalp atışları yavaslarsa sezaryene dönebileceğini söylemişti. Bende normal denemek istediğimi söyledim. Ciğer geliştirici yapıldı ve doktorum iki gün daha bekleyelim 37 lere girelim dedi. İki gün sonra sabah yedide hastaneye yattım direk doğumhane kısmına sancı odasına aldılar ve kapıda eşimin giremeyeceğini bütün eşyalarımı eşime teslim etmemi söylediler. Özel hastane olduğu için öyle bir şey beklemiyordum pandemi sebebiyle dediler. Benim için hayal kırıklığı oldu sancı çekerken tek olacağımı bilmiyordum. Burda tavsiyem hastanenizle doğumla ilgili konuşun ve bilgi alın sonradan benim gibi şok olmayın 😊sancı odasında önlük giydirdiler ve suni sancı takıldı yine açılma yoktu. Suni sancı bana pek etki etmiyor ve açılma bir türlü ilerlemiyordu 1-1.5 cm olmuştu en fazla. Eşim ve ailemle ara ara kapıdan görüşme şansım oluyordu ve bana çok iyi geliyordu. Doktorum akşama doğru açılma ilerlemeyince çok yoruldun istersen sezaryene alalım ama bebeğin kalp atışları iyi denemek istersen bu akşam dinlen yarın tekrar deneyelim dedi. Bende denemek istediğimi söyledim ve o akşam suni sancıya ara verildi ertesi sabah altıda yeniden suni verilmeye başlandı. Saat onda doktorum geldi ama yine ilerleme yoktu. Suyu patlatalim belki ilerleme olur olmazsa öğlen sezaryene alırım artık dedi. Suyu patlattiktan sonra bende sancılar başladı ama adet sancısı gibiydi kesinlikle zor değildi. Öğlen doktorum muayene etti ve 1.5-2 cm yine ilerleme yok 🤦 iki saat daha bekleyelim dedi. Artık yorulmuştum ve sancım başlamasına rağmen açılmanın ilerlememesi moralimi bozmaya başlamıştı.Saat üçe gelirken sancılarım şiddetlenmişti ve 3 dakikada bir geliyordu. Ebeye doktoru çağırın eğer ilerleme yoksa beni sezaryene alsın dayanamıyorum dedim. Doktor geldi onada hocam ilerleme yoksa sezaryene alın dayanamıyorum dedim muayene etti ve 5 cm olmuş dedi çok şaşırdı hiç beklemiyordum bir iki saate doğum yaparsın dedi. 5 cm e sevindim ama o bir iki saat lafı bana bir iki yıl gibi gelmişti 😄 nefes alıp vererek karşılamaya çalışıyordum plates topuyla hareketler yapıyordum ama biraz zorlasmisti artık ve sancılar belime vurmaya başladığında asıl şiddetli sancıların o olduğunu anladım. Neyseki ondan sonrası çabuk ilerledi burada çokça okuduğum gibi kaka gelmesi gibi hissim oluşuyordu ve ebeye söyledim ıkınma hissi var dediğimde alttan muayene etti. sancın geldikçe ıkın dedi o sırada alttan biseyler yapıyordu sanırım açılmayı ilerletmek için. Sonra hadi gel doğumhaneye gidelim dedi. Terliklerimi giyeyim dedim elimden tuttu yok yok gel bişey olmaz dedi çıplak ayak koştur koştur beni doğumhaneye götürdü 😄 çatala çıktığımda yine sancın geldikçe kesmeden uzun uzun ıkın kakanı yapar gibi dedi. Ben bir an önce bitsin diye kuvvetlice uzun uzun ıkındıkca süpersin diye motive ediyolardi doktorum ve ebem😄 10 dakika gibi bir zamanda kızım doğdu çıkarken biraz yırtmış o yüzden dikişim oldu dikişlerden hiç korkmayın dikerken neredeyse hiç hissetmiyorsunuz. Ve dikiş ağrılarım, oturmada zorlanmalarım dört beş günde geçti.
Şiddetli sancıları ise sadece 1-2 saat çektim ondan öncesi kesinlikle hiç zor değildi adet sancısı gibiydi. 1-2 saat ise kesinlikle o anı yaşamaya değer. Zaten doğduktan sonra herşey bitiyor o ağrı sancı hiç biri artık yok ve mis kokulu bebeğinizi göğsünüze koyduklarında zaten dünyalar sizin oluyor 😍 dikişleri atarken doktorum sana hayran kaldım ne güzel sabrettin kimse bu kadar beklemezdi tebrik ederim seni dedi ebemde aynı şekilde sancıları çok iyi karşıladığımı söyleyip beni tebrik etti bu beni çok mutlu etmişti ☺️
Ben online doğuma hazırlık ve nefes eğitimi almıştım çok faydasını gördüm iki gün sabrettiysem sanırım eğitimde duyduklarım ve doğal doğumla ilgili okuduğum kitap sayesindedir 😊 online eğitimler pahalı olmuyor kesinlikle tavsiye ediyorum.
Herkesin dediği gibi depend çok kullanışlı ve rahat.
Süt sağma pompası almak konusunda çok kararsızdım ama tavsiyeler üzerine aldım ve iyi ki almışım dedim bebeğim sarılık sebebiyle bir gece hastanede kaldı o gece ben sütümü sagdim ve sonrasında emmekte zorlandığı için yine hep sagmam gerekti çok işe yaradı çok şükür su an emiyor ama yinede tam bosaltamadigi için günde bir kaç kez sagmam gerekiyor ve sütü aşırı arttırıyor.
Süslü alt açmalar almayın bezi değiştirirken bebek çişini yapıyor😄 kullan at olanlar çok iş görüyor ve birden fazla kullanılabiliyor.
Çok uzun oldu sorularınız olursa yanıtlarım rabbim herkese sağlıklı kolay doğum nasip etsin sağlıkla gelsin bebisler 🥰