Sumeyye544 Kızlar tsh değerlerime bakıldı ama bir şey denmedi bu zamana kadar e nabız üzerinden baktım bi düşük bi yüksek sizce dahiliyeye kesinlikle gözükmelimiyim?
Almirasu Sumeyye544 benim de o durum oldu canım dahiliye gittim bende gitmeni tavsiye ederim cünkü tsh triod degerlerinin gebelikte düşük olması da iyi degil yüksek olması da ihmal etme
Vahide-azra Sumeyye544 korkulacak birşey yok merak etmeyin referans aralığı içinde değeriniz, bende sizin gibi kontrol altındayım, düzenli olarak kan verin yeterli olur, geçmiş olsun
Yasemin0728 Sumeyye544 canım gebelik planladigin zaman tiroid hormonu 2.5 altında olması gerekiyor merak etme düzenli ilaç kullandığın zaman hemen dusuyor
Sumeyye544 Almirasu kadın doğum herhangi bi ilaç veremiyor mu ki şimdi bir de dahiliyeden sıra almaya çalış uzadıkça uzuyor 15 inde kadın doğum randevum var bi kaybım var hamile kalmak istiyorum ama tsh önemli yüksek olursa kalınmaz deniliyor ama dr baktıklarında niye bir şey demiyor..yoruldum artık 😑
_glc1991 Sumeyye544 eskiden doğum doktorları veriyormuş ama artık dahiliyeye yönlendiriyorlar benide doktotum göndermişti dahilyeye boğazdan ulturasyonda çekiyolar guatr yada troitlerde nodüller bişeyler var mı diye bende çıkmadı çok şükür gebelikten dolayıymış ilaç kullanıyorum
Sumeyye544 Vahide-azra sağolun sizede geçmiş olsun burada okuyorum 4 çok yüksek değer yazanları gördüm şimdi gebelikte isteyince herşeyi araştırır oldum..
Sumeyye544 34_21_23 son tahlilde 4,855 çıkmış en yüksek olan o sanırım tarihleri karıştırdınız🙂 3 küsür olan 2019 da yapılmış
Vahide-azra Sumeyye544 hayır referans aralığını geçerse sıkıntı, rahat olun ama dr ile iletişimizini bırakmayın♥️
34_21_23 Sumeyye544 evet yanlış bakmışım en alttakini en son zannettim 😂😂 bence yinede yüksek değil değeriniz zaten bu değerle dahiliye ilaç başlamıyor. serbest T4 daha önemli diyor doktor bu tahlille gidince. bende hamile değilken 5.60 değerle gittim dahiliyeye T4 normal diye bu değerle ilaç başlamam doğru olmaz deyip ilaç başlamadı beklemede kal dedi. Ondan sonra hamile kalmıştım zaten
meraklianne1 Sumeyye544 gebe değilseniz değerleriniz normal ama gebelik varsa sorun teşkil eder kadın doğum ilaç başlatır ama dahiliyeye sevk ediyo bende öyle oldu en azından
Sumeyye544 meraklianne1 gebe değilim ama gebelik istiyorum😞 gebe kalmak için bu değer normal değil diye yorum geldi 2,5 altında olmalıymış doğru mu ki
Yasemin0728 Sumeyye544 merak etme canim ilaç kullandığın zaman hemen dusuyor değer. Ama ilacı her gün aynı saatte aç karnına iciceksin ve 1 saat sonra kahvaltı yapicaksin
Sulenayir Sumeyye544 evet gebelikte 2,5 altında olması lazım ben ilaç kullanıyorum doğuma kadar kullanacam 1,88 ama bi ay düşüyor bi ay yükseliyor yinede doktorum aynı doz devam etmemi istedi bebek için riskli ilaç kullanmak lazım
Gizemci Sumeyye544 benimde gebelikte çıktı trioid öncesinde bilmezdim ne olduğunu bile. Hemen endokrine gittim ve ilaç başladılar. Gebelikte 2.5 altında olması gerekiyor benim ilk değerim 7.07. Ilaçla düzene girdi 1e düştü. 1 ay da kontrole gidiyorum endokrine. Sende git korkma verdikleri ilaç zaten düşürüyor genelde. Trioid olan tanıdığım var hamile kalabilmek için de yine değeri düzene sokuyorlar ilaçla.
meraklianne1 Sumeyye544 valla bende de gebelikte çıktı 7.5 doktor normalde olsa 4 ideal diyoruz ama gebelikte bu 2-2.5 arası olmalı dedi ilaca başladı ilk ay 4.5 düştü 2. Ay 4.80 çıktı şimdi de dahiliye sevki verdi. Tsh gebeliğe engelmiş bende yeni öğrendim benim annem guatr hastası 4 çocuğu var tedavisiz 😂😂 hemde en küçüğünü de 43 yaşında doğurdu
Sumeyye544 34_21_23 aşırı bi vucut ısısı var eşim bile az önce yanıyorsun sen ateşin var diyo🤷🏻♀️ Troidde sıkıntılı olanların vucutta aşırı ısı oluyormuş sizde oldu mu bide çok tuzlu yiyorum yani yeme ihtiyacı hissediyorum sizin değerinizde benimkine yakın aynı şikayetler oluyormuydu sizdede
Gizemci Sulenayir verdikleri ilaç ilaç değil aslında hormon. Doktor bana açıklama yapmıştı bebeğe de sana da zararı yok bu ilacın dedi
Sumeyye544 Gizemci anladım canım gözükeceğin en yakın zamanda,inşallah sağ salim kavuşursun bebeğine..
Ebrumihrimah Sumeyye544 gozukmelisin canim en azından gebelikte herhangi bir sorun ile karşılaşma ben hamile olmadan önce yaptırmıştım doktoe kontrol altında tut arada test yaptır felan dedi ben öylece unuttum gitti hamile kaldım 6 haftaliktim değer 13 olmuştu 4 aydır kontrol altında her ay kan veriyorum
Sumeyye544 Ebrumihrimah hayırlısıyla bebeğini kucağına al inşallah canım .. kesinlikle gidicem bakalım biaha hamile kalabilmek için herşeyi yaparım ilkimin acısı geçmiyor teselli olur sen de hamilesin Allah rızası için dua edermisin benim gibi tüm isteyenlere… inanın çok yoruldum 🥺
Gizemci Sumeyye544 ben normalde tuzu severim zaten. Ama ilk geceler ayaklarım ellerim çok yanıyordu uyuyamazdım. Bide tuzu iyotlu kullan tabi aşırıya kaçmadan. Folik asit te ben imom kullanıyorum. Endokrin doktoru da devam et buna dedi içinde iyot olduğu için.
34_21_23 Sumeyye544 ben fazla farketmedim bu söylediklerinize. Ama şunu da söylemek isterim ki sizin değeriniz gebelik dışında bir insan için çok yüksek değiL. Referans aralığı içindesiniz zaten. Yorumlarda yüksek diyenlerin çoğu da sizi gebe zannetmiştir. Çünkü gebelikte olması gerekenden biraz yüksek sizin ki. Ve Sadece tsh tek başına bir anlam ifade etmiyor beraberinde T4 te bakıldıktan sonra karar veriliyor. Siz bu değerle kendinizi tiroid hastası psikolojisine sokmayın
Sumeyye544 Gizemci vallahi ben de aynıyım ellerim ayaklarım yanıyor resmen buz alıyorum artık derin dondurucudan lupus testi yaptırdım kromozoma baktırdım pıhtılaşmaya baktırdım sonra troid geldi aklıma eller ayaklar yanıncada