Evet kızlaarr doğuramıyorum diye diye en son 41+3e kadar dayandık
Perşembe muayenemiz vardı doktor açılmama baktı 4 cm açılmam olmuş ve ultrasonda bebeğin suyunun çok azaldığını söyledi küçük hanıma yeterince şans verdik artık doğumu başlatmamız lazım dedi tabi beni aldı bir korku.Çünkü ilk doğumum da suni sancıyla başlatıldı ve ikinciye asla dayanamam diye düşünüyordum.Neyse ki muayeneden sonra sancım yavaş yavaş başladı bir gece öncesinden de çok düzensiz sancılarım vardı zaten.Neyse eve geldim duşumu aldım çantamı aldım kızımı öptüm kokladım annemlerle vedalaştım çıktım yola eşimle beraber 4 gibi hastanedeydik.Kan tahlilleri falan yapıldı ve buçuk gibi bana suni sancı takıldı sancıları yavaş yavaş hissetmeye başlıyordum ve sürekli yere çömelme hareketleri yapıyordum sancım geldikçe squat yaptım hep dua etmeye çalılştım saat 8 çeyrek gibi sancılar çok arttı annemlerde doğum daha uzun sürer bir görelim diye babamla gelmişlerdi.Hemşireden pilates topu istedim bir iki hareket yapıyım derken kanamam olduğunu farkettim hemşireyi çağırdım ve doğumun başlamış harika dedi ben yine hareket ederken baskı hissetmeye başladım sancımla beraber hemşireyi tekrar çağırdım ve açılmama bakın dedim bir baktılar 7 cm olmuş o kadar şaşırdım ki doktorumu aradılar hemen ve beni doğumhaneye aldılar ebeler bana çok yardımcı oldu sürekli konuştular ve doktor gelene kadar ıkınmıyım diye ellerinden geleni yaptılar resmen bende elimden geldiğince yardım ettim bir yandan da çok korkuyordum doktor yetişemeyecek diye derken doktoru gördüm ve derin bir ohh çektim hemen yanıma gelip suyuma baktı bebek kakasını yapmamış harika dedi ve sancın gelince derince bir nefes al ve 15 saniye bırakma ıkın dedi bağırırsan güç kaybedersin nefesini bırakırsan güç kaybedersin beni dinle ve ıkın dedi ve dediğini yaptım eşimi istedim yanıma çağırdılar tam kafası çıkarken eşim geldi ve iki üç ıkınmada kızımıza kavuştuk ☺️ doktor ıkınmayı kes dediği anda kestim dikişi estetik olsun doğum yapmamış gibi ol diye atıcam dedi ve üç dikiş attı o kadar güzel ilgilendi ki bu yüzden doktorunuzu güzel seçin :) kızımı hemen kucağıma verdiler o kadar yumuşaktı ki pamuk tarlası gibiydi resmen sonra havluya sarıp giyinme odasına götürdüler aileyle cam ekranda tanışmış oldu benimde son işlemlerimi yaptılar ve kaldırdılar yürüyerek odama gittim bu arada kendinizi tamamen rahat bırakırsanız bebeğin eşi de dikişi de çok kolay anlatıldığı gibi değil yani korkmayın. Zaten gözünüz o anda hiçbir şey görmüyor yavrunuzdan başka.doğumdan iki saat sonra kalkıp yürüyüş yaptım çok zorlanmadım rahatça yatağa inip çıktım tuvalete girdim idrarımı rahatça yaptım dikişlerde herhangi bir yanma olmadı gece gibide gazımı çıkardım rahatça :)
Alınması gerekenlere gelecek olursak asıl ihtiyaçlardan başka
mutlaka yanınıza depend alın hayat kurtarıcı
Emzik tercih edecekseniz emzik alın
Plastik göğüs ucu alabilirsiniz ben onunla çok rahat emzirdim
Kendinize yedek pijama almayı unutmayın ama çok kalın olmasın hastane odaları çok sıcak oluyor bunalırsınız
Sormak istedikleriniz olursa seve seve cevaplarım herkese hayırlı doğumlar olsun uzun oldu kusura bakmayın