38+4 de 1 haziran gecesi sabaha karşı 4 gibi hafif adet sancısı gibi ağrılarım başladı.Gündüz 11e kadar dayanılacak gibiydi ne su ne de nişan gelmemişti.Sonra doktoruma gidince sancılarıma bakıldı ve uzun bir doğum olacağını söyledi henüz yolun başındayız dedi.Başından beri normal doğum bekliyorduk ve çok şükür öyle oldu☺ Saat 12de ebe açıklığımın 1 cm olduğunu söyledi oysa ki ben şiddetli sancılar çekmeye başlamıştım. Sizlere önemli bir tavsiye yatarak sancı çekmeyin arkadaşlar bacaklarınızı dizlerinizden kırarak yere çömelin ve alabildiğiniz kadar derin nefes alıp verin.1 saat sonra 4 cm açıklığa ulaştım ve aradan 2 saat geçtiğinde açıklığım 8 cm olmuştu.Ağrılarım çok şiddetliydi ama boşa değilmiş.Tam 5 saatte 1cmden 10cme ulaştım.Ikınma hissi ilk geldiğinde ıkındım ve suyum boşaldı ebeler hemen aldılar.5te doğumhaneye girdim yarım saat sonra kızım geldi 😍Doğumda ilk ıkınmada başaramadım🙈 ama ikincide nefesim bitene kadar ıkındım ve kızım kucağımdaydı ❤ Plasenta ayrılması ve dikişlerim biraz uzun sürdü yaklaşık 2 saat kadar ama kızım hep orada yanımdaydı Onu izledikçe güç buldum şükrettim 😊 Yani herşey 5 saatte oldu bitti 😊 Normal doğumdan korkuyordum ama doktorum çok cesaret verdi sağolsun💕 Ve artık evimizdeyiz,darısı tüm bekleyen arkadaşlarımın başına🙏🏻 Kendinize güvenin,Allah yardım ediyor inanın😊😘