[silindi] Emir35 doğumdan sonra tecrübelerinizi yazarsanız çok iyi olur. Genelde özeli suçlayan yorumlar olmuş ama devlet hastanesinin de vukaatlari ortada. Umarım tercihiniz size ve bebeğe sağlık getirir.
Emir35 Zgr26 evet bende son ana kadar beklicem doktor neyi uygun gör [silindi] teşekkür ederim doğumdan sonra paylaşıcam
Esmanindunyasi Emir35 vallahi ben boyle durumlarda ozele guvenmiyorum hemen egitim arastirma hastahanesinde gerekirse doc doktora muayne ol hatta dogumunu onlarda yap takilma gereksiz seylere hem soyle düşün eger bir risk gorseydi hemen dogurttururdu onu seni bile dinlemezdi acil sezeryen yapardi demekki o kordonla rahat dogar o bebek
Esmanindunyasi 2bebisannesiii zaten bebek 32 den hatta 38 de ve dogum aninda bile dönen var yani neye gore oyle sacma tarih verirler anlamiyorumcidden gelde kizma bunlara benimde 32 ye kadar donmemisti simdi döndü tamamiyle stres yaratiyorlar devletteki doktor bu bebeklerin isine guven olmaz bi bakmissin yine ters donebilir dedi yani o tamamen dogum aninda bebegin nasil olduguna bagli dedi
2bebisannesiii Esmanindunyasi Aynen canım gerçekten bazı özeller para için ne yapacaklarını şaşırmışlar 🤷
masalsmomm Esmanindunyasi bende özele gittim özeldede muayeneye eşimi almadılar koridora bile izin verılmedi nerde yasıyorsunuz bilmiyorum ama ben şehir hastanesine gidiyorum hersey cok cok iyi tertemiz ilgililer güleryüzlüler hastadan baskası polikliniklere alınmıyor yogunlukta yok büyük oldugu için ben cok memnunum ayrıca ilk bebeğimide büyük kadın dogum hastanesinde yaptım ondada hersey cok güzeldi birazda sans işi tabi Allah iyi insanlarla karsılastırsın
Emir35 masalsmomm amin inşallah bakalım Ardc İzmir’de ege üniversitesi hastanesi var araştırmak lazım 👍
Esmanindunyasi masalsmomm hic bir yerde zaten muayne odasina giriş yok covidden dolayi istanbuldayim malesefki devlet hastahaneleri öyle iyi durumda değiller sehir hastahaneleride kalabalik normal devlet hasthanelerin dogum katlari viruden dolayi kapali tum dogumlari ya egitim arstirma ya kadin dogum yada ozel hastahaneler aliyor iste bu gibi durumlarda kabalikliklar artıyor virus tehlikesinden dolayi devleti tercih etmiyorum malesefki odalar 2 kişilik esimi yanimsa istiyorum en azindan refakatci olarak destek amacli onada izin yok bazi ebeler malesef ki azarlayici tavirdalarmis sizin dediginiz gibi iyi insana denk gelmissiniz ama ben gelmedin nasip olursa suan dogumu ozelde planliyorum zaten erken dogum durumum olursa egitim arastirma veya dediginiz gibi sehir hastahanesine giderim
Marmadal ‘Özeller hemen sezaryene yönlendiriyor’ deniliyor ama devletlerde de sonuna kadar normale zorluyorlar, ondan dolayı sıkıntı yaşayanlar da var. Hemen ‘özeller kötü devlet hastanesi çok iyi’ demeye gerek yok.
Zgr26 Emir35 ben özel veya devlet hastanesi ile ilişkili oldugunu düşünmüyorum. Doktoruna güvenmen ile alakalı. Ben özele gidiyorum bebeğin kilosu düşük aynı zamanda çatımın çok geniş olmadıgını ama normal dogum yapabileceğimi söyledi hatta kaç kez ikna etmeye calıstı ama ben bebek küçük oldugu için normal dogumda strese sokmak istemediğim için sezaryen tercih ettim. Yine bir arkadasım devlette dogum yaptı ebeler catısının dar oldugunu söyledikleri halde doktor normalde zorladı ve arkadasım 2 ay yataktan kalkamadı. Normal dogum evet daha konforlu ama her türlü durumu da düşünmek lazım.
Ardc Esmanindunyasi üniversite hastanelerinde döner sermaye var. Ankara Tıp Fakültesi hastanesine gidiyorum. Orada Doçent doktora ücret verip muayene olabiliyorsun. Bir de özel odaları var geceliğine 90₺ verip tek kişilik özel odada kalabiliyorsun. Ya tek kişilik odalar sadece özelde yok. Çoğu üniversite hastanelerinin böyle minik ücret karşılığında özel odaları mevcut.
Esmanindunyasi Ardc evet var biliyorum ama onlarda dolu oluyor sansin varsa tek kisilik oda bulabiliyormussun oda covidden dolayi zormuş
Emir35 Beyziikoo Beyziikoo evet farklı bi hastaneye daha gözükücem devlete ait sadece kadın doğum hastanesi 👍 mantıklı teşekkür ederim
Ardc Emir35 Nerede oturuyorsunuz bilmiyorum ama üniversite hastanesine gidin. Orada doçente ücretli muayene olun. Alanında uzman doktorlar. Ben Ankara’da oturuyorum. Doçent doktora muayene oluyorum. Özellere güvenemiyorum, doktorların ne denli tecrübeli olduğunu bilemiyoruz.
Beyziikoo Emir35 Devlet hastaneleri normal doğuma daha yatkın oldukları için onların çatı hakkında söyledikleri sizi daha çok tatmin eder diye düşünüyorum çünkü kolay kolay sezaryen demiyorlar 🤗😊 İkisi de olsa fark etmez sağlıklıca doğsun da inşaAllah size ona hangisi yararlı ise o olsun 💐
masalsmomm Esmanindunyasi hakkınızda hayırlısı olsun ben Ankaradayım ve burası için konustum inşallah hayırlısıyla yaparsınız dogumunuzu
H-melek Emir35 ücreti aynı olsa da doktorlar için kesip almak daha kolay. Normal Doğumda saatlerce sancı ve çatı kontrolü yapmak zorunda kalıyorlar, o sebepten mi öyle dedi bir şüphe etttim
Esmanindunyasi H-melek sen kendi ozel doktorunu kendi dogumuna cagirmak istiyorsan ekstra ucret veriyorsun simdi benim hastahanem mesai saati icinde veya disinda normal dogum ucreti 1850 tl sezeryende 2850 kendi doktorumu cagirmak istedigimde mesai saati disinda ekstra ucret aliyor ama sanmaki doktorun senin gelip surekli alttan acilman varmi diye bakiyor hayir tum acilma kontrollerini ebe yapiyor 10 cm olunca doktorunu cagiriyor o dogurtuyor seni aliyor parasini ama bazi ozel dokotrlar varki surekli basinda kaliyor onlarda bayagi pahali bir ücret aliyor dogum basina tercihini ona gore yap derim arastir doktoruna sor nasil ilerleme yapiliyor vs
Emir35 H-melek devlettede tam tersi sanki normal doğurtsalar ödül alacaklarmış gibi davranıyolar çok saçma insanlar ne yapcağını şaşırdı zaten hamilelik zor insanlar zor hayat zor bide nasıl doğurcam korkusu ekliyorlar allah bütün hamile kadınlara yardım etsin inşallah 🙏🏼