Öncelikle Rabbim isteyen herkese nasip etsin 🤲 geçen post açmıştım ama uzun uzun yazamamıştım . Öncelikle biraz sorunlu bir hamilelik yaşadım , ilk 3 ay düşük riskim vardı kanamam olmuştu ama çok şükür atlatmıştım . 4.aydan itibaren hamileliğim çok güzel geçiyodu ne kusma ne de doğru düzgün ağrım oluyodu taa ki 30.haftaya gelene kadar 😊 30.hafta itibari ile çok ağrım oluyo belim sırtım ölüyodum resmen , ara ara kasık ağrılarım da oluyodu ama yavaş yavaş doğuma hazırlıktı belki de 😍 neyse 33.hafta da çok sancım oluyodu , kontrolümde doktorum bebek doğum pozisyonunu almış dedi ve sancım olduğu için nst bağlandım ve sancım çok yüksek çıktı hemen 2 doz ciğer geliştirici iğne yapıldı serumla beraber 20 dakka arayla ilaç verildi , ertesi gün tekrar 2 doz ciğer geliştirici iğne yapıldı, neden çünkü erken doğum riskim vardı 🤕 artık her hafta kontrole gitmeye başladım çünkü hep sancılıydım ve bebek artık kanala inmişti sancılarım gün içerisinde her saat başı oluyodu doktorum heran doğum olabilir hazırlıklı ol dedi velhasılkelam biz çok şükür 37.haftaya kadar gelebildik ama ozamana kadar çok sancı çektim. 36.haftamda doktorum suyumun azaldığını ve çocugun beslenemediğini söyledi haftaya gel kilo almazsa suni sancı ile doğumunu başlatıcaz dedi 🥺 neyse 37+3 de kontrole gittim tartıldım 2 kilo almışım oh çok şükür bebekte kilo almıştır dedim amaa malesef ki çocuk ala ala 10 gram almıştı 😥 doktorum sabah erkenden geliyosun ve yatışını yapıyoruz dedi . Bende bir heycan bir korku napıcamı şaşırdım 😅 serzaryan tarihi belli olurda normal doğumun tarihi pek belli olmuyo o yüzden tedirgin oldum aklımda hep bu var bana kesi atıcaklar dikicekler ben nasıl dayanıcam 🤨 ama herkesin dediği doğru o sancılar yüzünden asla kesip dikdiğini anlamıyosunuz . Neyse gelelim doğumumun başlamasına her şeyi ayrıntısıyla anlatıyorum sonra demeyin pskolojimizi bozuyosunuz diye 😂 sabah yatış yapıldı önce dil altı verildi sonra serumla suni sancı aslında çok korkuyorum ama kendimi avutuyorum birazdan cocuguma kavuşucam diye , ilk 1 saat sancım cok hafif oldu eşime müzik açtırdım oynuyorum bu ne ya böyle mi doğurcaz bu kadarcık sancıyla mı açılmam olcak dedim 😂 ha bu arada zaten benim 1 hafta öncesinde 2 cm açılmam vardı, neyse öyle oynarsam Allah cezamı verir benim hahaha 😂beni doğumhaneye aldılar doktor açılmana bakıcak dediler bende niye yatakta da bakıyodu niye doğumhaneye çıkıyoruz dedim ama işin rengi farklıymış 😂 doktor bakıyo alttan kontrol ediyo sonra bi anda şırıl şırıl sıcacık su gelmeye başladı meğer suyumu patlatmış 😃 ahh işte o an maraton başladı kızlar 😃 bana bir sancı girdi o anda aşaya odama zor indim yataga yattım sancılarım bir başladı varya zor nefes alıyorum beynime vuruyo resmen ağrı sonra geçiyo bi rahatlıyosun 1 dakka sonra bidaha Allahım bu ne deliriyorum resmen ! Ve gittikçe daha da şiddetlenince sancı artık dayanılmaz bi hal aldı hem ağlıyorum hem bağırıyorum eşim annem kayınvalidem görümcem hepsi yanımda ellerimi tutarak dua ettiler bana ben ağladıkça onlar ağladı 😥 yalvardım beni sezaryana alın diye kendi sancımla gitmiş olsam heralde bu kadar ağrılı olmazdı diye düşünüyorum suni sancı ah suni sancı 😥 ortalığı inlettim dayanamıyorum anlamıyo musunuz siz beni ölüyorum ya sezaryana alın size diye bagırıyorum başımda 2 ebe gülüyolar nurdann açılman çok hızlı ilerliyo birazdan bebeğin kucagında diyolar bende kandırıyosunuz beni beni öldürceksiniz yeterrrrr diye bagırıyorum 😂 sonra açılmama baktılar yine 8 olmuşum öyle hızlı ilerlemiş ki alttarafımda bir baskı var tuvaletim geldi altıma edicem dedim sanki büyük tuvaletim varmış gibi sakın ıkınma o tuvalet değil bebek geliyo dediler hemen yukarı cıktık ama sürüne sürüne yürüdüm, sonra çatala cıktım doktorum geldi bir güzel idrarrımı boşalttılar onda pek canınız yanmıyo korkmayın , neyse sancın geldiği an ıkın sancın olmayınca ıkınma bekliyoruz biz seni dedi sancı girdi gözlerimi kapattım tümm gücümle ıkındım olmadı , 2.yi ıkındım olmadı doktora ne zaman biticek ya dayanamıyorum diyorum doktor 10-15 dakkaya bebeğin kucagında dedi ben hala kadınla pazarlık yapıyorum olmazzzzz 10-15 dakka çok ben dayanamam diyorum onlar bana güldükçe ben saçmalamaya devam ediyorum ebeler 2.cocukta daha rahat edersin diyolar bende ne 2.cocugu ne ben bidaha cocuk yapar mıyım diyorum😂 neyse geldik 3.ıkınmaya var gücümle öyle bir ıkındım ki anam bi baktım bebek kucagımda bende inanılmaz bir rahatlama 😂 Allahımmmmm sıcacık elleri ciyak ciyak sesi ben cocukla ilgilenirken doktorum beni dikmiş bile inanın hiç anlamıyosunuz 😃 neyse cocugu götürdüler beni temizliyolar çok hafif bir sancım vardı ama cok hafif onun dışında bebek cıktıktan sonraki rahatlamayı anlatamam size , 3 saatte 3 ıkınmayla doğurdum aslında çok hızlı doğurmuşum insanlar 12 saat bile cekiyomuş bu ağrıyı herkes bana helal olsun ne kadar cabuk oldu diyo 😂 ve ebelerin dediği çok doğru şuan gülerek hatırlıyorum😃 bagırmaktan sesim kısılmıştı ama olsun şimdi oğluşum 5 günlük çok mızmız günlerdir uyku nedir bilmiyorum ama olsun herşeye değer ❤️ Rabbim hepinize benim gibi kısa sürede doğum yapmayı nasip etsin 🤲