Bir önceki hamileliğimde de şimdikinde de başıma gelen bir durumu aktarmak istiyorum size.
öncekinde eşimle yürüyüş yaparken bir sokak köpeği yanımızda bize yürüyüş boyunca eşlik etti. önümüzde yürüyor, ara ara arkasını dönüp bize bakıyor ve karşımızdan gelen ya da yanımızdan geçenlere dikkat edip ona göre gardını alıyordu. toplamda 3 km kadar bizimle yürüdü. dönüşte markete girip mama aldık karnı acıkmıştır diye, hatta süt de aldık. ama dokunmadı. sonra da bizi eve kadar bıraktı.
yine ben yalnız yürürken bir başka köpek yürüyüş boyunca bana yol arkadaşlığı yaptı.
bu hamileliğimde de kızımla pazardan dönerken kendi halinde takılan tatlı bir köpek bizi görüp yanımıza geldi. biraz sevdirdikten sonra kendisini, yine tıpkı bahsettiğim ilk köpek gibi eve kadar ardına (yani bize) baka baka eve kadar eşlik etti.
hamile olmadığım zamanlarda asla karşılaşmadığım bir olay olduğu için dikkatimi çekti ve araştırdım. köpeklerin çoğunun herkesin bildiği gibi ön sezilerinin çok güçlü olduğu ve hamileleri çok net hissettiği ve de onları dış tehlikelerden korumak için kendilerine görev edindiklerini okudum. benim için çok duygusal, çok değerli bir andı. başınıza geldi mi hiç böyle bir şey?