Evet kızlar bende bütün doğum yapmış olan annelerin dediği gibi doğum hikayemi yazmak için sabırsızlanıyodum çok şükür geldi çattı o günler..Benim hikayem biraz uzun ve çok yıpratıcı etkilenicek olanlar varsa okumasınlar kimsenin hakkına girmek istemem 🤍
2018den beri bu uygulamayı kullanıyorum ve çok güzel dostluklar arkadaşlıklar edindim Happy mom sayesinde az çok tanınıyorum burda.
Benim hikayem 2019 yılında tek yumurta ikizi kızlarıma hamile kalmamla başladı.Yüksek riskli gebeydim çok sorunlu bi gebelikti kızlarım Zeynebim ve Sarem 20. Haftaya kadar dayanabildiler erken doğumla Cennete gönderdim yavrularımı.
Doğum yaptıktan sonra tedavilerim bitince Rabbim tekrar nasip etti çok şükür 8 ay sonra.Bu sefer önceden erken doğumum var diye tedbir amaçlı 12. Haftada serklaj ameliyatı oldum.26. Haftaya kadar 3 kez hastaneye yattım sancılanıpta.26. Hafta kasılmalarım başladı günde 13 hap kullanıyodum.Sürekli enfeksiyonum yükseliyodu zor bi süreçti.Doktorum hep ilk hedef 28-29 haftalar sonra 33-34 haftalar sonra doğsada Allahın izniyle bi şey olmaz diyodu.Tabi ben 28. Haftada kızımın her eksiğini alıp kendimi hazırlamıştım erken doğuma.Neyse uzatmıyım (Bu uzatmamış özet geçmiş halim 😬)
- Haftamda evden çıkmama rağmen covid pozitiftim sadece halsizliğim vardı evde geçiriyodum hastalığımı.Taa ki pozitif olduğumun 7. Gününe kadar.Nefes darlığı şikayetiyle eğitim araştırma hastanesine gittim.Yatışım yapıldı hastaneye yattıktan 2 gün sonra iyice nefes alamamaya başladım ve beni yoğun bakıma aldılar.Ne olduğunu anlamadım eşime bile veda edemeden apar topar yoğun bakıma girdim.Bana yoğun bakım şartlarının daha iyi olduğunu orda daha iyi takip ediceklerini söylediler.Korka korka gittim ne olduğunu anlamadan bilmeden.Neyse ki özel odadaydım yoğun bakımda.Ben tabi tedbir amaçlı yoğun bakımdayım sanıyorum kendimi sürekli soruyorum ben ne zaman servise çıkıcam diye ama meğer ciğerlerime inmiş hastalık.
Yoğun bakımımın 2. Gününde zaten nefes darlığında şikayetim varken bide kızım sürekli karnımda kasılmaya başladı.Hemn kadın doğumdan geldiler ultrasonla baktılar.Nstyi bi bağladılar ki 160larda sancı çıkıyo ama ben sadece kasılma hissediyorum sancı falan hiç bi şey yok.İlaç verir sancımı keserler diye düşünürken alttan açıklığıma baktı doktor serklaj dikişleri çok zorlanıyo rahim ağzı yumuşamaya başlamış acil sezeryana alıyoruz dedi doktor ben şok😱 Sadece tek diyebildiğim ben bu nefesle nasıl doğuma giricem çünkü hiç nefes alamıyodum.
Hemen anestezi uzmanıyla görüştüler ve ben apar topar sezeryana alındım tek sorduğum kızımın sesini duyabilecek miyim ağlar mı çünkü daha 35+4 tü.Buraları detay vermeden geçiyorum çünkü baya zordu.Spinal oldum sezeryanı kızımın sesini duyar duymaz saçları var mo diye sorup bayılmışım zaten.
Doğumdan çıktığımda kızımın hiç bi sağlık sorunu olmadığını solunum cihazına bile bağlı olmadığını öğrendim.Beni tek teselli eden buydu.Sadece erken doğdu ve ben pozitifim diye 2-3 gün küvezde tutucaklarını söylediler.Şimdi kendimi toplama zamanıydı bi an önce kendime gelip çıkmam gerekiyordu ordan beni bekleyen bi mucizem vardı 💪🏻
Doğum yaptıktan 2 akşam sonra olduğum yoğun bakımda 3 hasta entübe olup 2 hasta 10 dakika arayla vefat ettiler ve o gece manevi olarak çok zorlandım.Yani doğum yaptım evladımı koklayamadım bile lohusalık bi yandan bi yandan nefes alamıyorum eşimin sesini duymayalı 4 gün oldu ailemle konuşamıyorum çok zordu gerçekten ve doktoru yanıma çağırıp ben kafayı yiyorum heralde eşimin yüzünü hatırlamıyorum sesini unuttum diye ağladım ve asla uyuyamıyordum o gün beni sakinleştiriciyle uyutmaya başladılar.Sezeryanımın 4. Sabahı artık iyice nefesim gitti ve odayı temizleyen hasta bakıcıya eşime söyleyin kızım ona emanet ona gözü gibi baksın dedim ve nefes alamadım bi daha profösörler geldi başıma ya entübe edicez yada yüzüstü çeviricez dediler.Daha 4 günlük sezeryanlıyım düşünün bi lohusa 4 günlükken bile bırakın yüzüstü yatmayı yatakta sağdan sola dönmekte bile çok zorlanır.Çok ağır bi ağrı kesici yapıp beni yüzüstü çevirdiler 2 gün kendimde değildim ve aileme herşeye hazırlıklı olun demişler eşim yıkılmış.Bi yanda ben bi yanda kızım..Hamd olsun geçti
Veee Hikayenin pozitife dönen kısmına geldiiik ☺️🥳
Kendime geldikten sonra Allahın izniyle bana öyle bi güç geldi ki sürekli bana gösterdikleri nefes egzersizlerini yaptım süreklii doktorumun daha 10 gün buralardasın demesine rağmen öyle dua ettim öyle azmettim ki entübeden döndüğüm günün 3. Günü servise çıktım.
5 gün serviste kaldım antibiyotik tedavimin 10 güne tamamlanması lazımdı. Toplam 10 gün yoğun bakımda 5 gün serviste kaldım.kızımın da kalsiyum eksikliği olduğu için tedavi görmesi gerekiyordu 1-2 gün daha.
Hamd olsun birlikte evimize geldik..Serum takılmaya diye gittiğim hastaneye yoğun bakıma girip doğum yapıp solunum cihazına bağladım herşey nasip işte.Kızım bugün tam 1 aylık teyzeleri çok iyiyiz hamd olsun sadece ben çok çabuk nefes nefese kalıyorum oda 6-8 ay içinde düzelicek Allahın izniyle ❤️
Benim hikayem hem negatif hem pozitif bol ağlamaklı çok şükretmeli bi hikaye..Kızım yanımda ya hamd olsun hepsi geçti gitti Elhamdulillah Rabbim bunları unutturucak acı vermesin bize inşAllah..
Cenab-ı Allah hiç birimize Evlat acısı göstermesin , ayaklarına taş gözlerine yaş değdirmesin inşAllah bütün ana kuzularının ❤️
Bu uygulama gerçekten çok şey öğretti bana.Çoğu şeyi burdan öğrendim , başkasının derdine çok derman olmaya çalıştım eğer bi bilgim varsa.Çok iyi arkadaşlıklar kurdum , dost kazandım.Herhangi birinizde hakkım varsa helali hoş olsun ❤️
Bizden bu kadaaaar teyzelerii Rümeysa hanımın 🍼 saati geldiii hepinize hayırlı doğumlar diliyoruz diliyoruuuz ❤️