Merhabalar burada okurken heyecanlandigim hikayelerin arasına kendi hikayemi paylaşmak istedim. 28 inde çatı muayanesi sonrası nişanım geldi ve o gün iki kez yaşadım. 29 u sabahı ise kahverengi lekelenmelerim devam edince doktorumuzla görüştük ve muayane etmek istedi. Çatı muyanesi yapıldığı gün 2 cm açıklık vardı. 29 unda gittiğimde de 2 cm açıklık olduğunu ve bebeğin başının baskısının güzel oldgunu söyledi. İstersem kendi sancimi bekleyebilecegimi istersem de suni sancı ile baslatabilecegini söyledi. Ben de artık kızıma kavuşmak için sabırsızlaniyordum. 38+6 da kendi sancimi beklemeden suni ile dogurabilecegimi söyledim. 29 unda yatışımı verdi. Odasından çıkarken sancı başlasın diye ufak bir hap verdi ve zarları sıyırdı. O güne kadar hiç sancım olmamışti. Bu işlemler saat 11 de yapıldı. 13.30 da sancı hiç hissetmiyordum ve doktorum suyumu patlattı. Suyumu patlatinca ufaktan sancılar başlamıştı. Ufak regl sancıları gibi. 16.00 da çatı muyanesi yapıldı ve açılmam 3.5 cm kadar olmuştu. 4 ten sonra suni sancı verilmeye başlandı. Suni sancidan sonra ağrılarım biraz daha şiddetlendi. Hiçbiri karsilanamayacak sancılar, ağrılar değildi. Sadece akşam 6 ya doğru sanciyla birlikte ıkınma hissi gelmeye başlamıştı. Ebeler ıkınmamam gerektigini söylediler. O yüzden biraz zorlanmistim. İkinmak hissi gelirken ikinamamak çok zor durumdu. Suni ile gelen sancılar 18.30 gibi daha fazla şiddetlendi ve ebeler gelip çatı muayenesi yaptılar. Açıklık 5 cm olduğunu bir iğne yapacaklarini ve 3 saate kadar doğumun başlayacağını söylemişlerdi. Fakat o iğneden sonra iki sancimi ayakta geçirdim sonrasında nstye bağlandım. Yatakta karşılamak çok zordu ve sancı ile gelen ıkınma hissi daha da artarak ben doguruyorum diye çığlık attım. Eşim ve annem hemen ebeyi çağırdı ve tekrar muayane oldum. Hemşirelere hemen dogumhaneyi hazırlayın ve doktorunu arayın diye apar topar beni sandalyeye alıp dogumhaneye götürdüler. İğneyi olduktan yarım saat sonra dogumhaneye gitmiştim. Dogumhane masasına çıkıp artık ikinabilirsin dedikten sonra ebe her şey daha da güzelleşmişti. Doktor gelene kadar 25 dk boyunca 1.5 dk araliklarla ikindim ve ebe saçının görüldüğünü söyledi. Heyecanlandim ve doktorumun gelmesini beklemeden doğmasını diledim ve daha çok ikindim. Doktorum da gelince bu kadar erken beklemiyordum deyip hemen girişti. Doktor geldikten sonra 4. İkinma ile kızımı kucagima almıştım. Sadece dıştan bir dikiş ile doğumum gerçekleşmiş oldu. Çok şükür ki saglicakla bebeğimi kucağıma aldım. Bebeğimin doğduğu o an doğumhaneye girmeden 1 saat önceki sancıların hiçbir önemi kalmamıştı. Çok inandım çok dua ettim şükürler olsun ki beni fazla zorlamadan güzel bir normal doğum yaşadım. İlk doğumum olmasına rağmen hiçbir ana kadar doğum korkusu yasatmadim kendime. Her zaman Allah a ve dualara sığındim. Bebeğime kavuşma heyecanı ile bu süreci çok güzel yuruttugumu düşünüyorum.☺️