baby3_ Su azalınca direk doğuma mı alındınız başına gelen var mı ? ( Havuç suyu demeyin lütfen yanıltıcıymış )
Esoo0698 baby3_ Canım benim akrabam 28 haftalıkken suyu bitmiş hastaneye yatırıldı 25 güne yakın gözlem altında kaldı ve geçenlerde 31 haftalıkken bebeğin oksijensiz kalması ile acil sezeryana alındı. Ama herkezde aynı olmuyor suyu sonradan düzelende var
Asude967 baby3_ baby3_ benimde 33.cü haftada suyum yaşam sınırındaydı günde 3 litreden fazla su içtiğim halde bebeğimin kilo alımıda çok azalmıştı antibiyotik başladık bir hafta sonra gel ciğer geliştirici vuralım dedi bnde çok araştırdım hiç inanarak içmediğim halde sabah akşam havuç suyu içtim ve bir hafta sonra suyum 1100 mlye çıkmıştı doktorum bile şaşırdı çok şükür iki haftada bebeğim kiloda aldı ve nasipse 12 şubatta doğum var
minnakmina baby3_ Benim suyum 31. Haftada yok denecek kadar azdı doktor karnında bile ölebilir dedi günde bir bardak havuç suyu 3 litre su içtim 10 günde suyum arttı 34. Haftada suyum tamamen normale döndü
Anne18 baby3_ merhaba bendede su azalması vardı armut cok iyi geldi bol bol armut yedim sizede tavsiye ederim
SILA--123 doktor bana suyun azalmis demisti bol bol su iç demisti dün kontorele gittim suyu iyi cikti sen günde kaç litre iciyosun canım
baby3_ SILA--123 kaç gün arayla gittin canım doktora . 4 gün sonra çağırdı yarın işte gideceğim. Evet au biraz a içtim bulantım vardı bu ara
baby3_ Asude967 ben havuç suyunu sordum doktoruma evet artırdığını gördüm ama bi sürelik artırıp bizi yanıltabilir dedi o yüzden riske atmak istemedim
momteacher Bebeğin suyunun içtiğimiz suyla bi ilgisi yokmuş, doktoruma sormuştum öle cevaplamıştı, anne sağlığı için, kasılmaları önlediği için bol su içmeliyiz
tubiii0106 momteacher bana da once doktorum oyle dedi senin ictgn suyla alakaasi yok dedi fakat şoyle bisey var snradan ogrendm amniyon sivisi 3 saatte bir yenileniyormus iste biz ne kadar fazla yeterli su icersek yenilenen sivi o kadar temz iyi oluyomus yani ictgmz suyla da havuc suyuyla da alakasi var.
SILA--123 baby3_ vallahi canim gittim 3 hafta sonra gorucem dedi o zamanda günde 3 litre iciceksin dedi gittim iste gayet iyi dedi
tubiii0106 baby3_ benm 20.haftada suyum 6 cm ölculdu alt snirda 5 cm yani o kadar azfi ve bebegin persentili (normal persentil 50 oluyo) 32 idi doktorum perinatloga yonlendirdi gttm.o da ayni seyi soyledi 10 gun snra gel tekrar dedi eger artmamissa amniyoinfuzyon yani su takviyesi yapcaz dedi ben 10 gun boyunca gunde 1 bardak havuc suyu ictim ve 3 litre su ictm hala da 3nlitrenin altna dusmuyorm su olarak. 10 gun snra gttm 9 cm olmstu suyum cok sukur cerrahi mudahaleye gerek kalmadi hala takipteyim haftada bir unutmadgm zamanlarda havuc suyumu iciyorm hala. mutlaka denemelisinz gec kalirsaniz suyun sizarsa bosalirsa erken dogum oluyor pisman olursnz en azndan sz yapin elinzden geleni…
baby3_ tubiii0106 bugün muayene vardı dopplere girdim biri 63 diğer bebeğin 50 çıktı doktor 3 gün sonra gel eğer düşüş varsa ciğer geliştirici yapıp alalım hafta sonu dedi . Öneriniz var mı acaba düşünceniz ne? Bu arada 34+2 yiz
MKrasnic tubiii0106 benim de 7,5 cm . Bana suyumun fazla olduğunu söylediler. 8den sonrası su fazlalığı kabul ediliyormuş
baby3_ Asude967 yarın bi gideyim de canım dopplerle bakılcak ona göre hareket etcem inşallah yatırmaz
tubiii0106 baby3_ aslimda persentil 50 ve uzeri olunca doktor iyi diyo 34+2 erken aldrmayin bnce baska bir doktora da gorunun ve bu arada sz havuc suyunu yapin o yukseltio persentilini ama benm buyuk oglum 34 de dogdu cigerleri gelsmedgi icin kuvezde yatti 1 ay bnce mutlaka havuc suyunu yapmalisiniz ve baska doktora da gorunmelisiniz
baby3_ tubiii0106 3 gün sonra gel tekrar bakacağız dedi benimkiler ikiz belki ondan bilemiyorum. Ama havuç suyu yanılttığı için korkuyorum da ya 😞
tubiii0106 baby3_ bilemedm canm beni yaniltmadi havuc suyu su an yine takipte doktorum ama 6 cm ölcülen suyum 9cm’e yukseldi sonucta ilac deil meyve suyu bence dene derim hic olmadi bebeklerin havucun vitaminini alir