Sonunda bende doğurdum formda hep pozitif dogum hikayeleri okuyup kendimi adapte ederdim.30 ocak sabah 5 de bi sancı ile uyandım wc gittigimde nişanım gelmişti ve gelmye devam ediyordu doktoruma haber verdim sancılar 5 dk bi düşünce gel dedi.evde 10.30 kadar sancı çektim o arada duş aldım ütü yaptım makinaları çalıştırdım evi topladım çünkü sancı uzanmakla geçmiyordu. Artık gidelim deyip saat 12 gibi hastanede oldum hemen nst bağlandım sancım vardı ama 30-40 arası ebe alttan ilk defa çatı muayenesi yaptı inanın hiç acımadı 5-10 saniye sürdü vee bana 5 cm yakın açılman var dedi yatışımı verdi lavman yapıldı. sadece eşim ile bendim annem memleketten gelecekti. Açılmam Akşam 8 e kadar 7 cm oldu sancılar geliyor ama dayanilmıcak gibi degildi suni sancı doktorum vermeyip kendi sancısıyla olur dedi ve saat 20.00 civarı pat die suyum geldi kesinlikle hissediyorsunuz patlamasını ve asla tutamıyorsunuz suyum geldi hemen midem bulandı ve kustum bi kaç kez kustum ve asıl dogum sancılar şimdi başladı dedim ebeler ve hemşireler o zamana kadar bana maşallah 7 cm le olup beni doguma alın die bagırman gerek diyorlardı su gelince dedim öncekiler sancı degilmiş odamda yaklaşık 40 dk sancı çektim artık o kadar şiddetlendi nst alındım tekrr baktılar 10 cm gelmiş hemen doguma geçtik odaya girip çıkmam 30 dk bulmadı. çatala çıktım ve başladı o an aşırı ıkınma istegi geliyor ebeleri hemşireleri dinlerseniz çok rahat edersinix ıkın dediler bagırmadan elimden geldigince bagırmadan kafamı göğsüme katarak ıkındım 4. Ikınmamda çıktı içimden balık gibi gerçekten o an sancı acı geçiyor o saniye ne sancı ne bişey oğluma baktım uzun uzun göğsüme verdiler doğar dogmaz çişini yaptı hemşirenin üstüne😅 sonra aglamaya başladı hemşireler çok güzel bizim aglatmamıza gerek kalmadı dediler alttan dikişim oldu ama hissetmiyorsunuz igne ile uyuşturuyolar kaç dikiş var sormadım estetik dikiş yaptılar sadece onu biliyorum. İlk gece agru kesici vurdular biraz agrılar oluyor ama dayanılmıcak gibi degil. şimdi minnoşumızla evimizdeyiz allah herkese yavrusuna kavuşmak nasip etsin🙏🏻
yanınıza kesinlikle alınması gerekenler
depenet ve normal ped ben nişan gelince normal ped kullandım suyum gelince depent ve şuanda depent kullanıyorum aşırı rahatlık.
mama alın sütüm gelir diye bende almadım normal dogurmama ragmen hemen süt gelmedi şuan sadece sarı su gibi ilk agız sütü geliyor çocuk doktoum mama dedi 2 saate bir sütüm tam gelene kadar. Biberon yerine kaşıkla verin ben şırınga ile veriyorım biberona alışmasın die iyiki öyle yaptım mememi çabuk tutuyor.
aklıma gelenler bunlar sormak istediklerinizi sorabilirsiniz 😊