Nasıl başlasam bilmiyorum tarifsiz bir duygu Allah olmayan herkese tez zamanda versin inşallah kimsenin kucağını boş bırakmasın isteyen herkese evlat nasip etsin. Hikayemiz umut olur belki benim gibi olan arkadaşlara. Planlı bir hamilelik değildi kalp rahatsızlığından dolayı hap kullanıyordum o sıra hamile olduğumu öğrendim kullandığım ilac hakkında doktorum hamile kalmayı planlıyorsanız bile kullanmayın demişti o gün deli gibi ağlamıştım çocuğum olduğuna mi sevineyim yoksa bilmeden ilaç kullandım ya ona bir şey olduysa diye üzüleyim mi neyse hemen doktoru aradım hapı bırakmami ve kadın doğumcuma durumu anlatmamı söyledi neyseki bu tarz haplar ya yaşatmaz ya hiç etki etmezmis bebeğin kalp atışlarını duyana kadar stresle bekledim şükür sıkıntı yaratmamış ilacım. 22. Haftama kadar her şey harikaydı hamile değil gibiydim. Ta ki tansiyon problemimi öğrenene kadar bir sabah yoğun burun kanamasıyla hastaneye gittim tansiyonumun 17 ye çıktığını gebelik tansiyonumun olduğunu hemen hapa başlamam gerektiğini söylediler günde iki tane alfametle başladım ve doğuma kadar tuzsuz diyet yemeği yedim. Tansiyonum sürekli dengeszdi vücudum hareket halinde hapa rağmen hep yükselirdi. 28. Haftamda kanamam oldu hemen doktora gittim nst ye bağladı sancılarım başlamış ve bebeğin kafası çok aşağıda olduğunu söyledi ben hissetmiyordum. Hastanede yattım günlerce ciğer geliştirici vurdular sancı azaltıcı haplar serumlar derken sancim azaldı ve taburcu oldum o günden sonra her hafta kontrole gittim 34. Haftada idrarımda protein kacagi tespit edildi tansiyonum zaten 14 9 15 10 arası düşmüyordu. Protein kacagi miktarı 24 saatlikte çok yüksek çıkmadığı için bir kaç hafta daha dayanmami söyledi 36+0 da kontrole gittim tansiyonum 16 10 ödem bir haftadır başlamıştı alfamet beşe çıkartıldigi halde bana seni bırakamam artk yatış yapicaz çocuğu yarın sezeryanla alicam dedi tekrardan idrar testi yapıldı ve bu sefer zehirlenme başlamıştı. Ciğer geliştirici iğne vuruldum kuveze girme ihtimali azalsın diye ama aklım hep bebeğim kuveze girer mi korkusunda genede bu haftalari görmem mucizeydi şükür ettim her şey Allah’tan dedim. Doğumum spinal anestezi şeklindeydi ben çok korkak panik bir insanım heyecandan nabzim 170 lere fırlamış tansiyon 17 lerde doktorum sakinleştirmeye çalıştı ama nafile 😂 ameliyathanede anestezi doktoruna genel anestezi olmak istediğimi Cook korktuğumu yapamayacagimi söylesem de bebeğin için en sağlıklısı bu dedi ve ikna etti iyiiiki diyorum ikna etmiş bebeğimin her anını gördüm çok minikti kızım ağlıyordu şükür ciğerleri gelişmiş evimize geldik Allah isteyen herkese evlat nasip etsin.💞