40+0 oldugunda dr seni fazla bekleyemem bebegin az kilo aliyor diyordu bende bastan beri normal dogum istiyordum bir arkadaşım rahim yumusatici fitil ile doğumunu yapmıştı bende dr me söyledim ve oda 1 gun öncesinden yatarsan denenebilir dedi öncelikle dogum icin hastaneye yattığımda ne sancim ne ağrım ne nisan ne su hic bir belirti yoktu nst si iyi di bebeğimin suyuda iyi di 41 e kadar bekleme taraftarıyım ancak dr istemedi neyse ben 1 gun önceden hastaneye yattım kendimde vajinusmus hastasiydim yani psikiyatri ile atlattım ancak cati muanesi halen içimi yakan bir seydi ilk ebe geldi bakti 1 cm acilma var rahim yumusatici fitil verdiler 19.20 de 2 saat sonra acıktığım 3.5 santim oldu ve kasilmalarim düzenli 100 e geliyordu ve ben hissetmiyordum aci agri esigim yüksekmiş ertesi sabah saat 13.00 e kadar acikligim 4.5 cm oldu ve dr yavaş ilerliyor olmadi sezaryan olur bebekte 2 tur kordon var dedi ancak benim içimde sıkıntı yok Allaha cok dua ettim her sancimda yürüdüm çömeldim pilates topunda hareket yaptim dr suyumu patlattı ve suni sanci bağladı ondan sonra saat 4 gibi açıklık 5.5 cm oldu ve sancilar beni biraz zorladı ebeye 10 cm olmayacak gibi cok hirpalamasam mi kendimi sezaryana mi alınsam dediğimi hatırlıyorum Allah razı olsun ebeden açıklık önemli değil önemli olan rahim agzinin yumusamasi 6 cm den sonra hizli açılır dedi bana ve bende bekleyeyim dedim sabrettim ebeler iyi moral verdiler olacak diyorlardı bir benm dr yavaş yavaş diyip durdu neyse en son ebe geldi eliyle kontrol yaparken 5,6,7,8,9 cm ve tam açıklık hadi ikin bakalim nasil ıkiniyirsun diye bana ikinmayi öğretti ve sakin geri çekme ikinirken bebek geri kaçmasın dedi saat 16.30 dan 17.45 e kadar ikindim ikin ikin çıkmıyor basi ebe hadi klozete otur orda ikin dedi beni yatağımdan aldi ancak ben klozete gidemiyorum olduğum yerde ikiniyorum dogum masasına gecelim dedi o sıra dr geldi tam gücünle damarların çatlayana kadar ikin dedi ikiniyorum ikiniyorum bebek çıkmıyor en son agrin gelince ikinican ve ebe bastircak karnına dedi ve ben var gücümle ikindim ikinmaktan dişlerim oynamış resmen o sıra ebe bastırdı karnima ve bebegim cikti epidural almadim cunku var gücümle dogum daki acıyı sancıyı çekmek istedim bebek çıkarken hic bir şey hissetmedim. Dr dikislerimi attı ve en son plesanta yi yavaş yavaş çıkardı ve o an oyle bir rahatladim ki size anlatamam cok guzel bir duygu bebegimi kucağıma aldım oh be dedim kısa bir süre sonra da toparlandim su an 12 gunluguz ve iyiyiz şükür gaz sancıları yeni derdimiz oldu saglik olsun sizlerde mücadele edin inanın dogum yapmak doğamizda olduğundan zor değil umarim hikayemi sonuna kadar okursunuz uzun oldu kalın saglicakla😘