iremberna Ben ikili testi yaptırdım bebek sağlıklı dedi 3lü testi gerek görmedi sonraki testler 4 lü tarama testi , doblör , şeker yüklemesi bunları yaptırdınız mı , Daha varsa test onunda bilgisini verirseniz mutlu olurum
Sedanindenizi iremberna 2 li yaptirdim. Cok sukur sonuciyo diye 3lu ye gerek duymadi. Simdi 16+5 olduk. Detayli usg istedi ilerleyen haftalsrds onu yaptiracagiz.
sumeyye60 iremberna 2’lide risk yüksek çıkmazsa 3’lü ve 4’lü istenmiyor genelde. 18-22. haftalarda detaylı ultrason yaptırın. 24-28 arasında da şeker yüklemesi önemli. Eğer çoğu insan gibi karşıysanız buna en azından açlık-tokluk şekerinizi ölçtürün. İçilen glikoza zararlı diye bu teste karşı çıkıyorlar ama kan şekeri yüksekse bebekte oluşacak riskleri kimse düşünmüyor 🤷🏻♀️
_Mother_ iremberna 2 li yaptırdım sonuç iyi çıkınca 3 lü ve 4 lüye gerek duymadı doktorum ayrıntılı ultrason yaptım ve şeker yüklemesi yaptırdım
Zeynepreyyan İkili tarama ve AFP mom istedi doktor ikisini de yaptırdım sorun çıkmadı. Ayrıntılı ultrasona da girdim. Şimdi sıra şeker yüklemesinde. 10 Şubat şeker yüklemesi için hastaneye gidicem
iremberna Zeynepreyyan şeker yüklemesini önermiyorlar çoğu kişi çok kararsızım onu yapmakta pazartesi gideceğim bende ne dicek doktor bilmiyorum
Zeynepreyyan iremberna ben doktora sordum mutlaka yaptır önemli bir test dedi. İlk hamilelikte de yaptırdım bir şey olmadı. Tadı da öyle çok şekerli bir şey değil . Hafif asiti kaçmış meyveli soda gibi
132025 iremberna çünkü bi sıkıntı çıksa da aldırmak istemiyodum ve o testlerinde tam güvenilirliği yok 9 ay üzülerek hamileliğimi mahvedemem bi sorun var derlerse diye yaptırmadım şeker yüklemesinde kararsız kalmıştım yaptırmadım ondan
sumeyye60 iremberna Bir de tansiyon çok önemli. Özellikle ilerleyen haftalarda muhakkak tansiyon takibi yapılmalı. Anne adayları farkında olmayabiliyormuş yüksek olduğunun. Sırf bu yüzden tansiyon aleti alalım dedi eşim. 32 haftalık olduk şükür 🤗
Zeynepreyyan sumeyye60 evet bende hamilelik başında çok baş dönmesi ve baş agrisi olduğu için tansiyon aleti almak zorunda kalmıştım. Sürekli tansiyon ölçtürmeye gitmemek için 🙂
Cansu26 Bu şeker yüklemesini önermeyenler kimler ben çok merak ediyorum sakıncası neymiş ? bilen var mı ?
sumeyye60 Cansu26 Vücuda boş yere şeker giriyor, kadın şeker hastası olur diyen bile var 🤷🏻♀️ Canan Karatay gibi besleniyor olsalar yine anlarım.
Sevgiinur iremberna 2li test şeker ve renkliyi yaptırdım . Ama keşke şekeri yaptırmasaydım sonradan zor oldu düzeltmesi
paradiseeeeee iremberna detaylı ultrason hariç hiç bir testi yaptırmadım 2 hafta sonra kontrolüm var 27 hafta içinde oluyorum doktorum şekeri uygun görürse yaptırım o testi
Zeynepreyyan Sevalkoyuncu benim de 22 haftalık oldu bir kaç haftadır geçti gibi sadece yine arada oluyor tansiyon ölçüyorum hemen. Bir de benim tansiyonum düşük çıkıyor genelde o yüzden daha çok takip etmeye çalışıyorum
Sevalkoyuncu Zeynepreyyan tansiyon bende devamlı ölçüyorum normal ama baş ağrısı neden bilmiyorum umarım benimde geçer sağolun
Zeynepreyyan Sevalkoyuncu inşallah rica ederim. Benim tansiyon çok düşük değil ama daha çok düşmesin ya da çıkmasın diye kontrol ediyorum. 9-5/10-6/11-6 filan çıkıyor