Sıra bizim hikayemizde güzel anneler 🥰🤲🏻💙
24 ocak akşamı 39+3 de annemden eve geldiğimizde koşa koşa tuvalete gittim çok çişim gelmişti. İşimi hallettim temizliğimi yaptım tam kalkıp üstümü toparlayacağım çanaşırımdaki pembe akıntıyı farkettim. Hemen eşime söyledim kayınvalidemi aradım hazırlan bi hastaneye gidelim dedi ama doğuma gider gibi hazırlan çık dedi. Öyle de yaptım anneme de mesaj attım böyle böyle hastaneye gidicez sende gel dedim. Evden çıktık ben eşim annem kayınvalidem görümcem hastanenin yolunu tuttuk. Yol boyunca durup durup iyi misin diye sordular bana 😂 valla gayet iyiydim ne ağrı ne sızı hiçbir şeyim yoktu aksine güle oynaya gidesim vardı 😂 çok enerjiktim o gün evde de yapmadığım iş kalmamıştı bütün gün oturmamıştım eşim de evdeydi o bile triplenmişti ben evde olunca iş yapasın geliyor senin diye 😂 hastaneye geldik saat gece 11 acilden girdik. Sıra yoktu direk muayeneye aldılar beni önce alttan muayene ettiler çatı muayenesi de olmamıştım ilk alttan muayenem o oldu. Doktor 2-3 cm açılma var dedi ama bende ne ağrı ne sızı ne nişan ne su hiçbir şey yok. Şaşırdım 😂 muayene ederken nişanım doktorun eline geldi. Kaldırdı birde ultrasonda bakalım dedi. Baktı kordon görünüyor suyun çok az dedi. Beni aldı bi korku. Yatışını yapalım, yatmak istemezsen suyumu kontrol edebilirim dersen göndereyim eve dedi. Eşimle ailemle görüştüm durumu riske almak istemedim yatış işlemlerini hallettik. Ailemin yanına gittim eşim durup durup bu gece doğacak mı diye soruyordu 😂 benden daha heyecanlıydı bende hala bi sakinlik vardı ama eşim kadar heyecanlı değildim henüz 😄 doğumhaneye gittim üstümü çıkardım önlüğü giyindim yattım nstye bağlandım sancı çıkmıyordu 10-15 dakika öyle kaldım. Sonra beni sancı odasına aldılar devlette yaptım doğumhanede tek kişilik odalar var gebeler o odalarda yatıyorlar kalkıyorlar sancılarını burada bekliyorlar nst falan her şey o odada ve en önemlisi yalnızsın bu hastalıkta insanlarla iç içe olmuyorsun. Odama geçtim 25 ocak sabah 5 e kadar ağrısız sancısız 5 cm açıklığa geldim sonra doktor suyumu patlattı. Nerede o sakin güle oynaya açılma bekleyen Ebru 😰 benim ağrılarım o zaman başladı işte hafif hafif vurmaya başladı zamanla da arttı. Belimden karnımın altına doğru. Suyum patladıktan sonra açılmam hızla ilerlemeye başladı. Saat 11 den sonra 8-9 cm açılmayla başladım ıkınmaya ebemin tavsiyesiyle. Ben hiç nefes egzersizi doğru ıkınma teknikleri izlemedim yapmadım. Ebenizi dinleyin söylediklerini yapın yeter ben öyle yaptım ve hiç korkusunu çektiğim gibi olmadı. Doğumhaneye girdiğim an başlamıştım keşke ıkınma nefes egzersizlerine baksaydım demeye. Odamdaki yatağı hemen çatala çevirdiler girdim odadan bebeğimle çıktım ben 🤲🏻 Sancılar arttıkça ıkınmakta biraz zorlanıyordum ama dayandım sırt üstü yatarken dönmeden ıkınmaya çalışmak beni biraz zorladı doğrusu. Ama olur o kadar 😂 belime giren ağrı son noktaya geldiğinde ıkınmaya başlıyordum ebemde çok destekliyordu bırakma Ebru harikasın çok iyi gidiyorsun diyerek güç kuvvet ver bana diyordu. Hep ıkındım kızarana kadar morarana kadar ıkındım sancı yavaşlayınca nefes aldım verdim girince ıkındım. Ikınmayı hiç kesmeyerek ve ebemin talimatlarına uyarak 4-5 dakika içinde Alihanımı kollarıma aldım 🥰🤲🏻 Şimdi 5 günlük olduk oğlum mis kokusuyla koynumda uyuyor 🥰🤲🏻💙 Allah isteyen herkese bu duyguyu yaşamayı nasip etsin inşallah isteyen kimsenin kucağını boş bırakmasın inşallah 🤲🏻❤️