Arkadaşlar aranızda suyu fazla olan ve bunu 20. Haftalarda öğrenen var mı ?
Ben 21+2’deyim. Ayrıntılı ultrasonda suyumun biraz fazla olduğunu öğrendim. Utrasondan önce hızlı kilo aldığımı gören doktorum beslenmeme dikkat etmem gerektiğini söylemişti. Dün ayrıntılı ultrason sonucumda suyumun fazla olduğunu görünce hızlı kilo almamdan kaynaklandığını söyledi, çünkü gerçekten özellikle son bir aydır kendime engel olamıyorum. Bebeğim de haftasından iki hafta iri çıktı kilo olarak.
O yüzden bana iki gün evde sabah-öğle-akşam yemekten bir saat önce , bir saat sonra ve iki saat sonra kan şekerime bakmam gerektiğini , sonuçlarımıza göre de hemen diyetisyene güzel bir diyet listesine başlamamız gerektiğini söyledi.
Egzersiz, yürüyüş,pilates. Ve un, şeker,makarnayı artık kesmem gerektiğini.
Ben işin açıkçası meyve,sebze,kuruyemiş vs çok da sıralı besleniyorum ama son bir aydır bunlara ek ani acıkmalarımı hep tost ve makarnayla bastırdım. Belki de bu yüzden bu durum oldu.
Gebelik şekerim var mı yok mu bilmiyorum , yoksa da ani acıkmalarımın önüne geçmek için yine diyetisyen ile bir liste hazırlayacağız.
Gebelik şekeri olan, ya da suyu fazla olan anneler var mı ? Bu bahsettiklerimi hiç yemeyip beslenme listesi oluşturan ya da ? Merak ediyorum böyle bir durumda nasıl bir yol izlediniz ? Neler yapıyorsunuz…