Aysuinc Herkese merhaba, 8+3 hamileyim. İki seferdir doktora gittiğimizde bebeğim gözükmüyor alttan muayene ediyor doktorda rahim arkadaymış. Bu durumu yaşayan var mı acaba? Bir de alttan muayenenin bir zararı olur mu ki?
Borusesi Aysuinc benimde 2. Çocukta öğrendiğim şeydir ters rahim benimde tersmiş korkma bir şey olmuyor ben normal doğum yaptım ilkini şimdiki daha çok yeni 11 haftalık nasıl doğmak isterse o da öyle doğar her kadının Farklı oluyormuş doktor öyle dedi
Bebek-geliyor Aysuinc benim rahmimde tersmiş aynı şekilde kontrollerde göremiyordu ama alttan muayene etmedi hiç hep idrara sıkışık gittim ancak o şekilde görüyor. Tuvaletiniz ucuna gelecek artık o şekilde mesane rahme baskı yapınca ultrasonda görüyor doktor bir süre 20. Haftaya kadar o şekilde gittim hep.
34_21_23 Aysuinc benimde arkaya dönük rahmim. O yüzdem başlarda karından biraz zor görünüyor gayet normal birşey
lily-11 Aysuinc benim de ters rahimdi. En son kontrole gittiğimde doktora bunu hatırlattım ters rahmim var bir sorun var mu bununla ilgili şuanda diye sordum. Doktorum da bebek büyüdüğü için artık rahmin düzeliyor bir sorun yok dedi. Alttan muayene için de doktorlar öneriyor bir zararı yok ki yapıyorlar. Bazı hamileler tercih etmeyip ultrasonda görünmesini bekliyorlar. Ben bebeğin takip edilmesi için yaptırdım çünkü ilk aylarda alttan görünüyor ve sık sık da kontrole gitmem gerekmişti doktorum da bir sorun olmayacağını söyledi. Ve ağrı sızı vs bi yan etkisi de olmadı çok şükür. Çekincenizi doktorunuzla paylaşın onlar yönlendiriyor zaten uygun olanını🤗
lily-11 Bebek-geliyor benim de ters rahim ama benim doktorum da özellikle idrarı tam boşalttırıp öyle bakıyor(: kişiden kişiye değişiyor olabilir belki 😀 Peki ters rahim sonradan düzeldi mi doktorunuz bununla ilgili bir şey dedi mi?
Bebek-geliyor lily-11 yok demedi bir problem olmadığını söyledi hamile olduğumda öğrendim rahmimin ters olduğunu bu bir sorun mudur dedim yok bir problem değil olmaz da dedi.
Deniz95 lily-11 beni de boşta dolu da denedi boş olunca hiçbir şey göremedi ama benim anlamadığım ben iki doktora gittim ilk doktorum6+1 de bebeği gördü zorda olsa sonraki gittiğim doktor 12 haftalık bebeği göremedi mesane boş olumca
lily-11 Bebek-geliyor aynen aynen benimki de öyle demişti. Son kontrolde sorduğumda da bebek büyüdü artık rahmin düzeliyordur dedi. Sizin de aynısı olmuş ozaman sevindim🤗
lily-11 Deniz95 ben de anlamadım inanın ki cihazla mı alakalıdır diye düşündüm hiç dikkat ettiniz mi ona?
Gizoos Aysuinc canım benimde uzun süre alttan bakıldı rahim terste olduğu için 27 haftayım bazen gerektiğinde gene altan bakıyorlar birde kilomda var ilk zamanlar çok zor görüyorduk bebeği😬
Yldzz97 Aysuinc banada rahimin ters dedi gittim göremiyorum dedi bende doktorumu değiştirdim hemen ultrasonu koyar koymaz gördü bu çok normal ama ters demek uygun olmaz biraz içe bükük dedi ama bak bebek net şekilde görünüyor dedi hiç bir sorun yok dedi bebek büyüyüp geliştikçe düzene giriyor endişe edilecek birşey yok dedi ☺️
Aselahlas Aysuinc benimde rahmim ters ikiz gebeliğim var hep normal ultrasondan bakıldı doktor sadece alttan muane ederken dedi rahmin ters diye normal gebeliğe engel diye zamanında korkutmuşlardı beni de