Duruaslan bebeklerim2 içini rahatlatacak bir şey söyleyim annem 40 yaşında doğurdu 1 yaşında kardeşim var ona da down sendromlu dediler çok şükür sapasağlam doğdu görümcem 39 yaşında doğurdu çok şükür down sendromlu doğmadı yani diyeceğim içini ferah tut bazen doktorlar yanılabiliyor
WmonallissA Önemli olan trisomy riski diye biliyorum, üzülmeyin lütfen, ense kalınlığına bakıldı mı, burun kemiği filan nasıl
bebeklerim2 WmonallissA neye göre nasıl hesaplıyorlar anlamıyorum ama insan yıkılıyor keşke bu testi yaptırmasaydım bile diyorum
Eceee7 bebeklerim2 2 gun sonra 22.haftaya girecem ben 1/107 cikmisti günlerce uykularım kaçtı 4lu dedi doktor istemiyorm Allahtan gelen ben bebegimden vazgeçecek değilim dedim. Sonra 18 de detaylı ultrason için perinatolijiye yönlendirdi. Ordada arsa diye bir damar ters yerden gecmis dedi doktor yine dowv riski olabilir dedi amnio sentez önerdi saatlerce agla ağla yaptırmam dedim saatlerce hastane kantinin de bekledik .sonra esimin de yaptırma taraftarı olmasi gebeliğin zor geçecek oyle ise de değilse de kafan rahatlar yolunu çizersin dedi. Yaptirdik cok şükür ki sonucumuz iyi geldi. Allah kimseyi evladı ile sınamasın cok zordu.o surec hep sağlıkla gelsin diye dua ediyrm gerisi boş saglik önemli o yoksa hic bisey in anlami yok
Meralrabiamhmt bebeklerim2 canım benım yası ılerı olanlarda rısk herturlu cıkıyo bu testlerde anneme de dedıler kesın down dıye ama hamdolsun kı saglıklı oldu kardesım kendını uzerek bebegınıde uzme ınsallah saglıklı hayırlı evlat olsun ♥️🤲🏻
WmonallissA https://hizliresim.com/pffy6a bak buda benim sonucum, ama temiz çıktı, bence sizinde öyle çıkacaktır 🙏🏻
bebeklerim2 Eceee7 aynen öyle bende doktor söylediğinde ağlama krizine girdim hastaneden ağlayarak çıktım iki gündür aynı şekilde devam ediyorum ağlamaya 14 aylık bebeğim var ben ağlayınca oda üzülüyor ne büyük bir imtihan bende ne olursa olsun doğurucam ama insan yıkılıyor :(
Asiye_1 Eceee7 benim down sendrom riski 1,50 çıktı 3 gündür pesiran oldum 3 farklı doktora gittim 4lu tarama testini beklememi söylediler yada kesin tanı koymak için sıvı aldırmamı söylediler ama dusuk riski olur diye de çok korkuyorum 19 yaşındayım yaşına göre riskin yüksek çıkmış dediler bu testler kesin tanı değil ama riskin görünüyor dediler sıvı aldırmak istersen 2 hafta sonra gel 4lu tarama yaptırmak istersen 3hafta sonra yapalım dediler bu 4lu tarama da kesin sonuç vermiyormuş ama sıvı aldırmaktan da endişeliyim ya düsuk olursa diye ne yapıcam bilmiyorum . Siz ne yaptırmıştınız
EdaCanAlp bebeklerim2 inşallah sağ Salim kucağına alırsın yavrunu ama sen yine de içini ferah tut o testlerin güvenilirliği de %100 olmuyor neticede belki de hiç bir sağlık problemi olmaz yavrunun üzüldüğünle kalmış olursun ki olsa bile herşey Allahtan bunu şakın unutma. Yar ve yardımcın olsun rabbim
Eceee7 bebeklerim2 gönlünüzü ferah tutun burun varsa ense kalınlığı da sorun yoksa kafaya takmayın bana cok dediler ama yasarken insan oyle dusunemiyr iste cok zor ama amnio sentez yaptirdiktan sonra 5 6 gun ağlayarak gecti bebeğim hix hareket etmemişti hissediyr çünkü.bol bol dua dinleyin o süreçte beni sakinleştirmsti
WmonallissA bebeklerim2 gerçekten bak, doktora gösterdim temiz çıkmış dedi, yaş riski bu yaşlarda aynı oranlar çıkıyor çok takılma dedi, tabi ki her şeyi Allah bilir ama üzülmeyin bu kadar
Aryam-15-15 bebeklerim2 canim bnmide bebegimde guatir cikti detayli ultrsyonda bebegimin guaturi buyrse gelsmezmis zeka gerlgi olablirmis dunyam basima yıkldı dunden beri gozume uyku girmedi dua etim sana sende bna et ins zamanida sagikls gelir tum minikler🙏 Daha ne olcagi beli degil konsey toplalnip karar vericek napcaklarina 🤲yer gok dua dua ediyoruz
bebeklerim2 Aryam-15-15 amin Allah hiç bir anneyi evladıyla sınamasın yavrularımız sağlıkla doğsun peygamberimiz yüzü suyu hürmetine :(