Gamzelismh 8+3 haftalık hamileyim ve yaptırdığım idrar kültüründe idrar yolu enfeksiyonu olduğumu söyledi sağlık ocağındaki doktorum. Ve tek kullanımlık toz bir ilaç verdi bebeğe zararı olur mu ya da kullanmak gerekir mi ? Bu durumu yaşayanlar benimle paylaşabilir misiniz?
PinarCaliskan Gamzelismh Benmde var ama doktorum ilaç tavsiye etmiyorum bol bol su iç dedi bende baya baya su içiyorum
Kezban_kum Gamzelismh kesinlikle ilaçlarını kullan enfeksiyonun gitsin.bende enfeksiyon kaptım hamilelikte.10 gün önce doğum yaptım bebek anne karnında enfeksiyon kapmış idrar enfeksiyonum ona geçmiş.5gun hastanede yattı bebeğim 😭
gkcy Gamzelismh bende bu dertten baştan beri muzdaribim. artık burnumdan gelene kadar su içtim olmadk hatta ilerlemiş fenalaştım böbreklerime kasık ve karnıma mideme heryerime vurdu ağrısı yerimden kalkamadım. test yaptılar ileri derecede enfeksiyon çıktı 3gün arayla içmem için 2 tane toz ilaç verdi bi tane fitil verdi 6gün kullanmalık birde enfeksiyonu sökmesi için hap verdi 5gündür kullanıyorum çok iyiyim ağrılarımda geçti pzt bir daha gidicem ilaçlar bitiyor kontrole ama iyi geldiğini düşünüyorum.
Gamzelismh PinarCaliskan bana da bol su iç dedi fakat mide bulantısı ve kusmalarım çok doğru düzgün birşey yiyip içemiyorum zaten 3 litre su çok geliyor başka çaresi yok mu 😞
HafizeFatih Bende de var doktorum tek kullanımlık toz verdi geçmedi ilaç veremem bol su iç dedi günde 3 litre içmem lazımmış
Gamzelismh HafizeFatih evet bana da tek dozluk bişey verdi daha içmedim. Bol su içmeye dikkat edicem ❤️
Gamzelismh Kezban_kum çok geçmiş olsun canım üzüldüm. Doğumun içinde hayırlı olsun bebeğine kavuşmuşsun darısı bize ☺️
Sevgi24 Kezban_kum geçmiş olsun enfeksiyonken bir belirtin varmıydı canım ben de enfeksiyondan korkuyorum ama bir belirti yok 39+4 haftalığım
Rojbinizgi35 Kullan cnam bol bol su iç bizde 34+3 haftalığım idrarimda enfeksiyon çıktı doktorum bana günde 4 litre su iç dedi
Gamzelismh Rojbinizgi35 çok teşe Rojbinizgi35 rabbim hepimizin yardımcısı olsun çok teşekkür ederim canım💕
noktaninannesi Dün gece içtim tek kullanımlık tozu sabah bir şeyim kalmamış şükür ağrısı çok fenaydı sonuçta doktor zararlı olsa vermezdi diye düşünüyorum
Gamzelismh noktaninannesi evet bana da tek kullanımlık verdi kullanmak istemiyordum ama yorumlara göre kullanmam gerekiyormuş
gkcy Gamzelismh birde doktorum idrar yolu enfeksiyonun bir an önce tedavi edilmesi gerektiğini yoksa erken doğuma yol açtığını söylemişti. sormuştum ne yapmam gerekiyo enfeksiyon olmamak için “akan su pislik tutmaz” demişti bol bol su iç enfeksiyon olmamana yardımcı olur sağlıksız beslenmek ve az su içmek enfeksiyonun başlı nedenlerinden birileridir demişti. ilaçlarını aksatma bence 🤷♀️
Gamzelismh gkcy çok teşekkür ederim canım mide bulantısı ve kusmalarım çok olduğu için doğru düzgün beslenemiyorum su bile içmek gelmiyordu içimden ama dikkat etmem gerekiyor haklısın🌸
0znur Bende de çok yüksek çıkmıştı, bi toz verdi doktorum, bir de hap. Bol bol su iç, tuvaletini tutma dedi 1 haftaya geçti şükür.
Eminos123 Gamzelismh yaa bende yasadim arkadasim ve kullandim da o ilaci gaftan kucukmus haftan buyuk olsa erken dogum sebebi bile olabiliyor gecmis olsun
Gamzelismh Eminos123 çok teşekkür ederim canım erken fark edilmesi çok önemliymiş gerçekten en azından böylece erkn tedaviyle olası şeylerin önüne geçmiş olacağız. Rabbim hepimizin yardımcısı olsun hepimize şifa versin ❤️