gizemayca1 ben 3 sene önceki doğumumda tek kişilik oda istemiştim çok da rahat etmiştim. suyum evde gelmişti ve duş alıp hastane acilinden giriş yaptım. annem, eşim, k validem vardı. 4 müz odadaydık. damar yolum açıldı ve suyum haliyle bittiği için antibiyotik, serum takviyesi yapıldı bebek için. haftasonu olduğu için doktora wp ile haber veriyorlardı. nst sonucunu vs. akşam 11 gibi kendi sancılarım gelince annem ve k validem masaj yaptılar. arada odadaki banyoda duş aldım. sonra gece 5 e doğru sancılar 5 dk da 1 e düşünce doğumhaneye indik eşimle. sadece ikimiz ve gece nöbetçisi ebe vardı. yukarıda ilgi güzeldi ama doğumhanedeki ebedne memnun kalmadım. allahtan gitti hastaneden. yani öyle tahmn ediyorum. bir yol göstermiyor, sorduğu soruyu unutuyor, açıklığıma baktı, normalde 4 cm le geziyordum son haftada, bana demesin mi 4 değil bu 2 falan. doktorunun eli küçük ya ona öyle gelmiştir falan dedi. bunu diyen ebenin de eller yaba gibi maşallah 🤦🏽♀️ suni sancı takıldı. bir pilates topu verdi, doğru dürüst göstermeden istersen bunda zıpla dedi. bana pek kar etmedi. sancı geldikçe eşim masaj yapıyordu. o rahatlatıyordu. bunu da kimse göstermedi bize, kendimiz keşfettik açıkcası. lavmanı bile sonradan aklına geldi de yaptı. yani bunak gibi bişeydi afedersin ama.. yaşlı da değil o kadar. sadece işine özenmeyen, bitse de gitsek havasında biriydi. bi ara sancılarım çok artınca bağırdım ona, gel açıklığa bak artık ya da epidural mi ne yapıyosan yap, oturup durma dedim. çok sinirlenmiştim. bu geldi telaşla, anestezi uzmanı nöbet değişiminde bilmem ne geciktik epidural için falan geveledi. derken sabah gelmesi gereken zeliha ebe geldi 🥰 benim kurtarıcım. sağolsun hemen açıklığa baktı. açıklık tam ve çatala aldı beni. doktoru çağırdılar 10 dk içinde geldi ve ne yapmam gerektiğini söyledi. ıkın dedikçe ıkındım, bırak dedikçe bıraktım. çok halsiz düştüğüm için ıkınmam yetersizdi. karnıma bastırarak bebeğim çıkardılar sonunda. sancılar karşılanabilecek güçteydi ama ben uzun süre sancıyı çektiğim ve tek başımıza mücadele ettiğim için çok yorulmuştum açıkcası. yoksa gayet güzel karşılardım. neyse ki 3 ıkınmada doğdu. hemen yanıbaşımızda bekleyen yenidoğan doktoru bebeği alıp kontrol etti ve giydirip bana verdiler. benim o esnada dikişim yapılıyordu ki gayet acısız bir işlem. uyuşturuyor çünkü o bölgeyi. aslında yırtığı doktor 1 kere attı ama kızım eli yüzünde doğduğu için 2 yerden de o kesmiş oldu. sonra ebe beni bezledi ve kalkıp yan tarafa geçtim. 30-40 dk doğumhanede dinlenme odasında emzirme ve ten temasındaydık. sonra tekerlekli sandalyede odama çıkarıldım. ara ara yenidoğan doktoru gelip bebeği kontrol etti, ebe gelip kanama kontrolümü yaptı. kendi doktorum da ertesi gün gelip beni ve bebeği kontrol etti.. yani genel olarak ilgi gayet güzeldi. sadece tek bir ebenin başıboşluğuna maruz kaldım. ki en önemli safha oydu benim için. o sancıları bir bilenle karşılamak çok daha güzel olurdu. zira sabah gelen zeliha ebe son anda bir masaj yaptı bana, keşke diyorum baştan o olsaymış yanımda. mis gibi dağımıştı ağrımı. 1 gün hastanede kalıp ertesi gün raporlarımız hazırlanıp çıktık. 5 gün sonra da doktoruma muayeneye geldik, bebeğimin de işitme testine geldik. her şey yolundaydı şükür. bu işitme testi vs ücretsizdi. doğum parasının içindeydi. yanlış hatırlamıyorsam sonraki 2-3 bebek muayenesi de 15 tl’ydi.