Ben de doğuramayacak mıyım acaba diye düşünüp postlara yorum atıp başkalarının doğum hikayelerini okurken bir gece bel ağrılarımı hissetmemle doğum macerama atıldım. 💃🏻Öncelikle hamileliğimin 36. Haftasından itibaren bol yürüyüş yapıp pilates topunda oturarak egzersizler yaptım. Ahududu yaprağı ve adaçayı içtim. Bunların faydasını gördüm.37. Haftada çatı muayenesi olmuştum. 1cm açıklığım vardı. 37+6da nişanım gelmişti o yüzden her gün kendimi dinliyordum doğum ne zaman olur diye. Bitliste yaşıyoruz yoğun kar yağışları oluyor. Eşim hep kızıma diyordu bak hadi kar bastırmadan gel diye😂
38+5te
Gece belimde geçmeyen bir bel ağrısıyla uyandım. Lavoboya gittiğimde kanlı akıntımın gelmekte olduğunu gördüm. Başta korktum ama sabah randevumuz vardı zaten o yüzden doktoru falan aramadım. Çünkü aralıklı sancı şeklinde değil daha çok ağrı şeklindeydi. Ara ara da kasılmalarım oluyordu. Ben de gidip uyudum. Bu arada kanlı akıntım hala devam ediyordu. Sabah yola çıktık benim hafiften belden kasıklara doğru giren düzensiz sancılarım vardı. Bir de bunlarla birlikte aralıklı kasılmalarım. 11de hastanedeydik. Doktor hemen doğumhaneye alttan muayeneye yolladı. Ebe kontrol ettiğinde 3-4 cm açılma olduğunu gördü. Doktoru aradı o da yatış yapılsın dedi. Giydirdiler önlüğü bekliyorum öyle😄 Daha sonra serum taktılar odaya geçtik, hafiften kendi sancılarımla annem ve eşimle güle oynaya vakit geçiriyorum ben 😊 Annem meryem ana otunu geniş kabın içine koyup kuran okuyordu. Ara ara da ebe gelip açıklık kontrol ediyordu baktı 4-5 cm olmuş dedi. Ara ara da nstye bağlıyorlardı. Daha sonra saat 15.30 gibi yukarı odaya aldılar. Fitil koyup suni sancı dozunu arttırdılar. 16.30dan sonra gerçek sancılarım başlamıştı. Sancı sıklığı artmıştı o vakte kdar güle oynaya vakit geçiren ben ter dökmeye başlayıp yatakta kıvrandım. Ama ağzımda dualarla kendime hep bunların olağan şeyler olduğunu ve geçeceğini söyledim. Bu arada sancı girdiğinde çiçek koklar gibi derince ve yavaşça nefes alıp yavaşça veriyordum çok faydasını gördüm. Açılmam ilerleyince saat 17.30 gibi çatala alıp suyumu patlattılar. Tabi ben hiç bir işleme bakmadım kendimi sakinleştirdim yalnızca. Sonra geri indim yürümemi ve sancı girdiğinde çömelip ıkınmamı söylediler. Eşimle birlikte koridorda yürüdük. Açılmam iyice ilerleyince doğuma aldılar. Sancı girdiğinde çenemi göğsüme yaslayıp iyice ıkındım. Doktor ve ebeler çabamı takdir etti fakat bebiş gelmiyordu.🤦🏻♀️ Çok uğraştılar ben de sürekli ıkındım durdum aradan 40 dakikaya yakın geçti. Doktor karnıma baskı yapıyor ben kızıyorum tamam annem diyip sakinleştiriyor sonra bebişe kızıyor diyor ki çıkınca pataklıcam gelsene hadi diye😂 Sonra çataldan geri indirdiler çömel sancı girdikçe ıkın dediler. Bir müddet öyle geçti tekrar çıktım bir kaç kez daha ıkındıktan sonra balık gibi kaydı çıktı çok şükür🥰 doğduktan sonra anladık ki eli kafasındaymış o yüzden zor doğmuş😂 doğduğunda biraz kafası şiş idi sıkışmaya bağlı olarak. Şükür sonradan geçti. Doğumdan bir tık daha zor gelen şey ise dikişler oldu. Gerçekçi olalım canımız yanıyor baya yani anneler😔 korkmayın ama hazırlıklı olun o an acıya odaklanmak yerine bunların hepsinin kısa bir süre sonra biteceğini düşünün. Şükür öyle de oldu 18.50 de bebiş doğduktan sonra dikişleri de 10 dkda hallettiler 1 saate yakın odada kaldım annem geldi ynıma beni bir titreme aldı üzerime bir şeyler örttü çok şükür. öyle dinginleşmiştim ki. Odaya geçince bebişimizi getirdiler Allahım o anı hepinize yaşatsın inşallah 😍 Zorlandığım bir konu hakkında da bir önerim olacak. Anneler doğumdan sonra hemen süt gelmeyebiliyor. Sebebi de ilk sütğn koyu kıvam olması. Canınız yansa da göğsünüz acısa da sert sert masaj ile sıkarak o sarı sütü çıkarın ister sağarak verin. Benim başlarda sütüm gelmedi diye çok üzüldüm ne yediysem ne yaptıysam gelmedi. En son annem göğüslerimi sıka sıka o sütü çıkardı daha sonra sütüm gelmeye başladı. Çok can yakıcı olabiliyor ama sabredin. Sorunuz varsa alabilirim anneler🥰