Mrb arkadaşlar öncelikle Allah hepinizin yardımcısı olsun Rabbim neyi nasıl yaşamak isterseniz nasip etsin inşallah 🤲
Geçelim doğum hikayeme. Bu benim ikinci gebeliğim ve sadece ilk oğlumu doğurduktan 5 ay sonra öğrendim. Psikolojik ve bedenen çok yoruldum yıprandım ama hep bi gün biteceğini ilerde herşeyin daha güzel olacağını düşünerek 38 haftayı geçirdim.Bu sefer devlet hastanesinde doğum yapmak istiyordum.pazartesi sezeryen için gün almaya gittiğimde nts de 100 lerde sancım olduğunu söylediler ve şaşırdım çünkü hissetmiyodum.serum falan taktılar sonra baktılar yine sancım var. Çarşamba günü planlanan sezeryen sancım nediyle salıya alındı. Bu arada alttan muayene de edildim🙈🤦♀️ hep korkuyodum hiç olmamıştım ama ebe çok iyi samimiydi bana rahat olmamı falan söyle çığlık mığlık bi şekilde baktı açıklık yok aciliyeti yok dedi.Neyse 12 ocak sabah 7.30 da çağırdılar önceki gün tüm işlemlerimi yaptırmıştım 8 de odaya aldılar. Odam özel odaydı mükemmeldi bu arada☺ serum taktılar ve sonra elinde geldi hemşire🤦♀️ anestezi den sonra istyorm dedim olmaz dedi takmam gerekiyo dedi o da çok iyi samimiydi beni sakinleştirip taktı ama kendimi çok kastım çok çektim biraz zorlandı🙈
13.30 gelip beni ameliyathaneye götürdüler. Açıkçası 13 ay olmuştu ilk sezeryenden sonra ve çok korkuyodum 😑 bi de ne yaşayacağımı bilmek biraz daha panik yaptırdı korktum.anestezi iğnesinde başka bişey düşünün ve derin derin nefes alın.elektiriklenme oluyo sonra ama geçiyo. Hemen yatırdılar örtüler serumlar iğneler falan derken başladılar.Canım yanmaya başladı vr bağırmaya başladım ama acı değil tarifte edemiyorum .bebek doğdu getirdiler sakinleşim diye ama tmm gördüm ama dayanamıyorm nolur dedim psikolojik olarak da etkisi olabilr başımdaki hemşirelere anestezi doktoruna yalvardım bana sakinleştirici yapın beni uyutun diye yaptılar ama yok fayda etmedi ñeyse iyi kötü bitti ama hâlâ karnımda ağrılar var beni bekleme odasına alıp sıcak üfleyen bi boru uzattılar vücudumu ısıttım onla bi baktım duvara saat 14.30😑eşime çok korktuğumu beni beklemesini söylemiştim bekliyodu ben hala canımın acısyla sızlana sızlana giderken gözleri doldu.odaya geldik beni titreme tuttu kendime engel olamıyorm zangır zangır.üzerimi kat kat örtüler dil altı verdiler ama yok geçmiyo o arada bebek aç bide çok üşümüş dediklerini duydum hemen gözümü açıp bebeğimi istedim koynuma koydurdum sonra baktım aranıyo yavrum hemen tutturduk ağzına çekmeye başladıkça sıcaklığını hissettikçe titremem geçti💙 karnıma kum torbası koydular imkan varsa sizde isyeyin basınçla kanı dışarıya atıyo ağrılarım azalıyodu . Malum süt az geldiği için 2.gün sararmaya başladı mama verdik ama sınıra kadar çıktı sonra sık sık emzirerek kurtulduk çok şükür. Şimdi 16 günlüğüz çok şükür🤲😇
Önerilerim
Depend
Ilık su ve kompostu çünkü soğuk olunca öksürük olabiliyo Allah korusun çok kötü
Kalın çorap kalın hırka veya battaniye ameliyattan çıkınca çok lazım oluyo
Sıcak su torbası. Anestesi den dolayı kas ağrısı oluyo sıcak ve masaj iyi geliyo
Mümkünse ev yapımı kayısı suyu gaz ve wc ye çıkmada çok faydalı
8 saat sonra yürüttüler hastane veriyo yere yapışık beyaz havlu cinsi terlikler iyi oluyo hem hafif hem alçak.
8 saat sonrası için ev yapımı çorba (gaz yapmayan tuzsuz)
Bol su için ve bebeğinizden ten temasını eksik etmeyin
Çook uzun oldu ama hakkınızı helal edin
❣Unutmayın herşey o an zor sonra herşey çok güzel❣
sorunuz olursa cvplarım
😊