Ozzzzz_ kimyasal gebeliklerin ana sebeplerinden biri embriyonun kromozom bozukluğu taşıması. İnsan bedeni o kadar iyi bir düzende çalışıyor ki kromozom bozukluğu olan ve tamamına eremeyecek bir gebeliği en başından sonlandırıyor. Ama bu demek değil ki sizin tüm hamileliklerinizde embriyolarda kromozom bozukluğu olacak. Bu tür kromozom bozukluklarının yumurtaların büyümesi ve spermlerin oluşması esnasında yumurta ve spermi oluşturan hücrelerin düzgün şekilde kendini kopyalayıp düzgün bölünememesinden kaynaklandığını okudum İngilizce bir kitaptan. Uzun lafın kısası vücudunuzu hücre düzeyinde beslemenin size çok faydası olabilir. Bu konuda alkali beslenmeyi araştırmanızı öneririm özellikle. O da çok karmaşık bir şey değil, özünde hepimizin bildiği sağlıklı beslenme; şekerli ve işlenmiş gıdalardan uzak durmak, gazlı içecekleri kesmek, bol sebze ve kararında meyve tüketmek, vücut ağırlığınıza göre yeteri miktarda su tüketmek. Bir de size önerim doktorunuza koenzim q10 takviyesini danışmanız. Koenzim q10 hücre bölünmesinde çok etkisi olan bir antioksidan. Ben 2,5 yılın sonunda sürpriz bir şekilde gebe kaldığımda (ki benim kimyasal gebelik de dahil hiçbir gebeliğim olmadı) eşim de ben de bir süredir koenzim q10 ve multivitamin kullanıyorduk. (Ben prenatal vitamin, eşim bildiğimiz multivitaminlerden alıyordu.)
Umarım en yakın zamanda sevinçli haberinizi alırsınız. Sevgiler…