Selver_1994 Bi doğumum normalden sezaryene dönmüştü, spinal oldu. Normal sırasında (açıklık 4-5 cm iken) lavman yapıldı onda zaten bir şey yok. Sonra sezaryene dönünce acil ameliyathaneye geçildi.Hesapta sezaryen yoktu, sedyeye çıktım spinali yaptılar ben yatınca uyuştum zaten çok hızlı hareket ediyorlardı o arada sonda takılmış.Hissetmedim. Sezaryen bitti odama geldim, 4 saat sonra uyuşmam geçti.Ayağa kalkacaktım, sondayı çıkarttılar.Gene hissettim diyemem anca ayak kıpırdatıyordum.
Geçtiğimiz pazar gecesi 2. Oğlum doğdu.Planlı sezaryen değildi, ssvd adayıydım.Ya ssvd olacaktı doktorlarım bekliyordu ne zaman gelirse diye ya da sancım başlayacak ilerlemezse sezaryene dönecekti. 38+3 idim, o gece 1 gibi doğum dalgalarım başladı.Hafifti, meğer yoğunmuş benim 5. Doğum olduğundan anlamamışım.2 gibi eşime dedim gidelim bi hastaneye muayene olayım.Kaç cm olmuş… bi gittik 6cm olmuş meğersem, sonra doğum dalgası yerini tuhaf bi acıya bıraktı ve bi anda gözlerim karardı.Hemen sezaryene alın dedim çünkü doğum sancısı değildi. Rüptür oluyordu anladım. 2dk içinde sezaryenim oldu, sedyeye çıktım hemen sonda takıldı.Rüptür ağrısı ve sancı bir arada olduğundan sonda zaten umrumda değildi. Sonra doğum sonrası 2. Gün sabah çıkartıldı,sinek ısırığı gibi bir şey.
Daha önce başka ameliyatlar da oldum.Sonra öyle çok ağrılı acılı hiç olmadı bende takıp çıkartılırken.Tabi rahat olmamla ilgisi var mı bilmiyorum.
Ameliyatlar da sonda takılır,sezaryen de aynı cerrahi müdahale grubuna girdiğinden spinali epidurali geneli ayrılmaz.Takılır yani. Zamanı belliyse genelde uyuşukken takarlar, belirsiz acil sezaryense de dediğim gibi pek anlaşılmıyor.Heralde 2 sezaryenim hariç 7-8 ameliyatım daha vardır.Hep sinek ısırığı gibi bir histi sonda.