ikizgebe Gokceemrah keşke bu kadar korkmadan buraya yazmadan önce bi google a sorsanız. Ne siz ne bebeğiniz boşuna stres olmazdı. Anne pozitifken kan uyuşmazlığı olmaz. Ben hemşireyim pozitifim eşim negatif sıkıntı yok yani.
Tugceynr Sidal iğneyi reçetesiz alırsanız o kadar pahalıymış benm doktorum reçete yazdı biz gidip eczacılar odasından 9 tlye aldk hastaneye geldik 10 tlde hastanede vurulmak için ücret ödedik o kadar.
Ftmal purpleviolet çok teşekkür ederim 🙏 benim ilk gebeliğim bir de kan testim negatif olunca durduk yere mi oluyorum bebeğime zarar gelirmi diye düşündüm sizinde kan testiniz negatif mi gelmişti
purpleviolet Ftmal Evet zaten istenen test sonucun negatif olması iğnenin koruyuculuk sağlaması açısından sanıyorum ki. Pozitif olursa yapamadıklarını söylediler.
SERNUR Gokceemrah canım senin negatif eşinin pozitif olması lazım uyuşmazlık olması için. Bunu evlemeden önce kan verirken eger böyle bir durum varsa saglık ocagında söylerler. Eger böyle bir durum varsa da test yapılır ben 3 defa düşük yaşadım 3 de de yapıldı. Bu dördüncü gebeligim doktorum 24 haftada yaptırdı.
Nutellammm Sidal 500 mü 🙄 bizimde kan uyuşmazlığımız var eşimle,özele gidiyorum 14.hafta hastaneye saatlik yatışım yapılıp iğnemi vuruldum iğneyi de görevli gidip eczaneden aldı sadece klasik muayne ücreti ve yatış parası 28 lira verdik.
Sidal Nutellammm yaa süper bize neden öyle söylendi çok canımı sıktı bu durum kendimi strese sokuyorum sürekli zaten detaylı ultrason şu bu yaptırmak tan çok para gidiyo bide bunu düşünüp durdum iyi. Ki burası var
Selmakrkrt Gokceemrah kadın negatif olunca kan uyuşmalığı olur mesela ben negatifim eşim pozitif uyuşmazlık var bizde
Tugbahanim1 Gokceemrah hamilelik sebebiyle doktora ilk gittiğinizde doktorunuz kan grubunuzu sorar zaten mutlaka o zaman söylediniz. Pozitif kan grubuna sahipseniz zaten uyuşmazlık olmuyor doktorunuzun bir şey dememesi normal hanımefendi 🙂 yine de içinizin rahat olması için sorun merak ettiklerinizi.
Gulsah91 Gokceemrah ben 0 negatifim ,eşim A pozitif .uyuşmazlık kadın negatifse oluyor yanlış bilgilendirilmişsiniz sanırım 28. haftada iğne oldum gebelik boyunca da indirect coombs adındaki testi 3-4 defa yaptırdım bebeğin ve annenin kadının karışıp karışmadığına bakılıyor
Zeynep0606 Gokceemrah siz de uyusmazlik yok esiniz negatif siz pozitifsiniz kim dedi uyusmazliginiz var diye🤔