Anneler bende dogurdum sonunda 40+3 sabrım tam tasıyordu ki geldi🙂 işin komik tarafı doktoruma gelmeye niyeti yok pazartesiye kadar gelmezse sezeryana alın demistim sanırım duydu beni pazar günü sancılarla belli etti kendini 🙂
Malum pazar oldugu icin gec kalktık saat 1 gibi felan belimden agrıları hissederek uyandım ama son zaman sık olmaya basladı dıye pekte oralı olmamıstım
Esim ve ablam oruc diye bi yandan belimi tutuyorum bi yandan yemek yapiyorum kimseye bisey demeden saat üç gibi baktım olacak gibi degil acile gitmek istedim acıklık durumuna bakılsın dıye nişan veya su yoktu cunku
Acile gittik ebeler alttan muayene etti 1 cm acıklık var dogum baslamıs ama daha yolun basındasın dedı doktorumuzu aradık hemen gelin yatıs yapılsın dedi
Hastaneye aksam 9 da gırıs yaptık o gece acıklıgım hıc ılerlemedı agrılarım dayanılırdı hala. sancı gecınce uyuyor belden girince yere cöküyordum Belimi ovduruyordum. Sabaha dogru bacak arası kemıklerımden girdi kasıkla bırlıkte artık acıklık birden 5 cm olmus ve agrılarım cıddılesmıstı nişan hastanede geldi suyum hala yoktu hemen dogumhaneye aldılar saat sabah 11de orda ebeler mudahale etti 5 cmden sonra cok daha cabuk ilerledi acıklıgım yeterınce olunca suyumu patlatmak zorunda kaldılar ve ıkınma egzersizleri cömelmeler basladı en son doktorum geldi ve artık ıkınmamı hersey benım elımde oldugunu soyledı ve ben ölümüne ıkındım 🙂
Kızım dogdugunda ne yazık kı aglamadı rahımde fazla kaldıgı ıcın korkuttu bizi cok ama suan hersey cok sukur yolunda kızım 3400 dogdu saglıgımız yerinde 🙏 Dogumun kolayı olmaz bence normal dogumunda Zorlukları cok ama tek avantaj bebegın dunyaya geldıgı an senın acıların bıtmıs olması . Uzun oldu kızlar farkındayım kusura bakmayın hepinize saglıklı dogumlar nasıp etsin Allahım kendinize iyi bakınn
Ha sunu da ekleyim en rahat zaman karnınızda oldugu zamanmıs 😂 Lohusalık fena salladı benı ruhum darlanıyor