merhabaa güzel anneler :) 1 aylık taze anne olarak bazı tavsiyelerimi paylaşmak istedim buradaki arkadaşlara öneri amacıyla☺️ Biraz uzun olacak baştan söyleyeyim 😀 38+5 te spinal sezaryen doğum yaptım. Doğumum güzel geçti sonrasında dikiş ağrıları oldu tabi ama oda ağrı kesicilerle bir şekilde halloluyor. Sezaryen olacak arkadaşlar için; ilk bir hafta- 10 gün biraz zor oluyor yanınızda mutlaka size iyi bakacak biri olmasını öneririm çünkü hem sizinle hem bebekle ilgilenen biri olmalı. Hastaneye kayısı kompostosu muhakkak götürün benim çok işime yaradı. Ayrıca sonrasında evde de her gün tüketmenizi tavsiye ederim çünkü doğumdan sonra sindirim problemi yaşanıyor beni tek rahatlatan şey kayısı hoşafı oldu hala da ara ara içiyorum. İlk günler sütünüz gelmeyebilir yada bebek memeyi kavramada zorlanabilir ki benim öyle oldu bu durumlara hazırlıklı olmalısınız stres yapmayın. (ben çok üzülmüştüm şimdi kendime kızıyorum) Meme ucu küçük olanlar için önerim lansinoh göğüs ucu çıkarıcı ben çok memnun kaldım onun sayesinde bebeğim memeyi kavrayabildi. Zaten bir süre sonra bebek emdikçe uç büyüyor ve kullanmanıza gerek kalmıyor:) süt sağma pompası herkesin olmalı bence ilk günler bebeğim ememediği için onun sayesinde sağdıkça süt kanallarım açıldı ve sütümü sağıp verebildim. Ayrıca ne kadar sütünüz olduğunu da kontrol edebiliyorsunuz. Gümüş kapak çok çok çok tavsiyee bence kreme falan para vermeyip iyi bir gümüş kapak alın ben sadece gümüş kapak taktım ve göğüs ucum hiç yara olmadı 🧿🧿 Emzirme konusu çok teferruatlı ve önemliymiş bilsem hamileyken bu konu üzerine daha çok yoğunlaşır bilgiler edinirdim. Gelelim bebekle ilgili tavsiyelere kıyafet olarak en çok kullandığım şey tulum oluyor giyim açısından daha rahat. Hastane çıkışı gereksizmiş bunu hastaneden eve gelince anlıyorsunuz. Bence bir tane yeter. Alt üst takım almak daha mantıklı. Ağız mendili,yaka önlüğü çok lazım oluyor çünkü çabuk kirleniyor o yüzden çok almanızda yarar var:) ilk günler bebeklerin teni hassas olduğu için alt temizliğini ıslak mendille değilde pamuk ve ılık su ile yapmanızı tavsiye ederim benim bebeğime ıslak mendil kullanımı pişik yaptı şu an pamuk ve su ile toparladık gayet iyi durumda. Şimdilik aklıma gelenler bunlar eğer sorularınız varsa seve seve yardımcı olurum 😊