4321 Galeta unu , normal beyaz un , şehriye falan biraz fazla beklediği zaman onlar bile böcekleniyor
ironbaby Her kavanozun içine 2-3 adet defne yaprağı koyun, kesinlikle işe yaradığını bu yıl gördüm. Daha sıcak bir şehire taşındık ama defneli kavanozlara hiçbirşey olmadı, koymayı unuttuğum birkaç kavanoz böceklendi
Elifbc Mommm444 ama önce böceklenen bakliyatı bi tepsiye dökün bir kaç gün havalandırın içinde bişey kalmadığından emin olduktan sonra yeniden kavanoz yapın yoksa yine olur.
Duyguaydinnn Bakliyat pirinc vb. kuru plastik Pet su şişesinde muhafaza ederseniz asla bir şey olmaz hava almadığı için 🌼
NeseMf Mommm444 defne yaprağı koyun tüm baharat ve baklagillerin içine. Biz yazlık yerde yaşadığımız için sıcaktan böceklenme çok oluyordu defne yaprağı ile çözüm buldum aktarlar da o şekilde muhafaza ediyor. Aktardan alabilirsiniz yaprağı
Bilge3416 Mommm444 birer adet defne yağrağı koyun kavanızlarınıza bebimde başıma gelmişti böylece kurtuldum
Kbrnr_krkmz Mommm444 benimde yarısı çocuk odasında yarısıda ocağın altında böcekten de felaket korkuyorum o yüzden hem tüm baklagillere bulgur dug fasulye nohut aklına ne gelirse hepsine kaya tuzu attım iri iri hiç birşey olmadı Allah’a şükür
Buketg13 Mommm444 ayy ayyy ben ne çektim onlardan aklıma geldikçe bile çıldırıyorum bende önce mutfak duvarında gördüm sonra dolabımda olduğunu farkettim dolabı boşalttım ne var ne yok attım o kadar tiksindim ki dolabı banyoya aldım önce ilaç siktim beklettim bir sürü böcek çıktı ortaya bı güzel yıkadım bir kaç saat sonra ilaç sıktım tekrar yıkadım yumurtalarını birakabiliyorlarmis çünkü . Dolabın olduğu duvarı da o ilaç ile sildim . Daha sonra aldığım bakliyatlari tek tek kavanozlara koydum içlerine birer tane defne yapragi koydum kapaklarını sıkıca kapattım . O kadar tiksindim ki ağlayarak yaptım tüm gün o işi . İki gece rüyalarıma girdi vücudumda gezerken flan görüyordum eşim iki gün uyumadı benim Sayıklamalarımdan çok şükür bir daha da olmadı
Mommm444 Buketg13 ne işler çıkarmış 😳 bende bakıcam defne yaprağı tuz allah ne verdiyse koyacam içine gelirlerse tekrardan ozman dolabı çöpe atacam geçen senede kuş balkonumuza yuva yapmıştı besledik bizde hani kısmettir diye bunlar giderken böceklerini bize bıraktılar ayy o neydi oyle ne günlerdi öldük daha eşimlen o böcekleri temizleyene kadar böcek değil bit ti ilaç sıktık da anca gittiler nedir bunlardan çektiğim 😂🤕
Papatyaberen Güneş alan ve sıcak yerde tutmayın böceklenenleri atmaktan başka çare yok yeni aldıklarınızı bir bez üzerine serip havalandırıp cam kavanozlarda muhafaza edin ve kavanozları koyduğunuz dolabında kapaklarını arada açıp havalandırın ben bu şekilde hiç sorun yaşamadım
Kimkibu Mommm444 poşetten cıkartıp kavanoza koyuyorum içlerinede birer çorba kaşığı tuz bir yıl dursa bisi olmaz.. bizde 2 kişiyiz hemen bitmiyor bozuluyordu sonra bu çözümğ buldum:)@
Buketg13 Mommm444 ay çok kötü ya . Hele hele mutfak da daha da kötü . Ben hiç bir şey bırakmadım evde hepsini attım kendileri olmasa bile yumurta bırakmışlardır belki diye . O kadar iğrenç ki . Allah kolaylık versin valla ben her rafa birer tane defne yaprağı her kavanoza birer tane defne yaprağı gördüm çok şükür daha da olmadı çamaşır suyu ve sirke ile dolabı flan silin güzelce bakliyatlarin olduğu kutu kavanoz ne ise onları da boşaltın yıkayın bence o bakliyatlari da kullanmayın
Mavi87 Mommm444 susam tipli böceklermi. Sinir oluyorum bende ya. Defne yaprağı demişler bende deneyim
H-melek Mommm444 kavanozların içine kuru defne yaprağı koyduktan sonra o sorunu yaşamadım deneyebilirsiniz