Merhaba arkadaşlar 🥰 şu an kızım 20 günlük ve ben yeni vakit bulabildim yazmak İçin ☺️
36 haftalık olduğumuzda benim ara ara ağrılarım başladı ama son haftalar olduğu İçin normal diye düşündüm ve kasığımda baskı vardı hatta eşime sanki ayağımı açsam bişey düşecek gibi diyordum 😅 salı günü 36+2 de gündüz benim ateşim çıktı halsizdim kendimi kötü hissediyordum ve bebeğimin hareketlerini fazla hissetmiyordum ateşim 37 çıkınca doktoruma mesaj attım oda korona testi yaptırmamı söyledi. Ama benim korktuğum daha çok bebeğimin hareket etmemesiydi. Eşim işten çıkınca önce kendi gittiğim hastaneyi aradım ama akşam ultrason yapamadıklarını söyledi devlet hastanesine gittik korona testini akşam 11 buçuğa kadar yapabildiklerini söyledi yarın gelin dedi bende bebeğimin hareketlerini hissetmediğimi kadın doğum doktorunu görmek istediğimi söyledim akşam kadın doğum olmadığını yarın gelmemizi söyledi. Eşimde doktora sinirlendi şu an doğuruyor olsa ne yapacaksınız dedi biz eve gittik sonra hastaneden bizi geri aradılar kadın doğum uzmanı sizi görmek istiyor dedi biz tekrar hastaneye gittik. Kadın doğum doktorunun yanına gittiğimiz de beni NST ye bağladılar şükür ki bebeğimin kalp atışları normaldi ama benim kalp atışlarımın yüksek olduğunu bunun bebeğide etkileyeceğini söyledi. Sancın var hissediyor musun dedi bende bi kaç gündür hafif hafif sancım var dedim alttan muayene etmemi ister misin dedi bu haftaya kadar daha alttan muayene olmamıştım biraz korkmuştum gerekiyorsa yapalım tabi ki dedim doktor muayeneyi yaptı açılman var dedi ve kadın elini çeker çekmez suyum geldi doktor suyumun azar azar geldiğini kasığımda biriktiğini söyledi. Suyum gelince ben öylece dondum kaldım çünkü benim bebeğimin kilosu 10 gün geriden geliyordu ve yeni 36 haftalık olmuştuk zayıftık ve bu beni çok korkutuyordu. Eşimi içeri çağırdılar ve 48 saat içinde dopuracağımı söylediler eşimde benim gibi şaşkındı ve korkuyordu doktor erken doğum olacağını söyledi. Küveze alınma ihtimali olduğunu söyledi ben donmuş kalmıştım öylece dinliyordum sadece. Eşim kendi doktorumuzu arayalım dedi hastaneden çıktık doktorumuzun anlaşmalı olduğu hastaneye gittik durumu anlattık doktora ulaştılar yatışım yapıldı saat gece 00.30 du. Hemşire kontrole geldiğinde 1 cm açılmam olduğunu 24 saat içinde doğuracağımı söyledi. ( bu arada ben inatla çantamı hazırlamamıştım 😅) normal doğum istediğim için sabaha kadar bekleyecektik gece çok uyuyamadım ara ara sancılar geliyordu ama çok şiddetli değildi ben sanırım heyecandan ve korkudan uyuyamadım😅😅bu arada ilk yatışım yapıldığında korona testi yapıldı şükür ki negatif çıktı 🙏 sabah 9 da doktorum geldi muayene etti 3-4 cm açılmam olduğunu söyledi o sırada ben 9 saatte 3 cm açılma olduysa diye düşünüp doğumun kaç saat süreceğini hesaplamaya çalışıyordum 😅 suyum sürekli geliyordu ve zaman geçip suyum geldikçe ağrılarım da artıyordu öğlen hemşire geldiğinde 5 cm olduğunu söyledi ama ben artık acıya dayanmakta zorlanıyordum sürekli pilates topunun üzerinde hareketler yapıyordum sancı geldiğinde eşime belimi ovduruyordum duşa falan girdim 1 saat topla duşta kaldım hemşire muayene edip 6 cm olmuş diyince benim artık gücüm kalmamıştı sürekli NST ye bağlıyorlardı ve NST sırasında sırt üstü yatmak o kadar zordu ki anlatamam. Ben hemşireye beni seseryana alın yada iğne yapın dedim hemşiremiz çok iyi ve ilgiliydi 6 cm e kadar ne güzel açıldın biraz daha dayan sana yemek göndereyim bi yemek ye falan dedi biraz bişeyler yedim ama sancıdan çok mümkün olmadı tabi. Artık sancılar gerçekten dayanılmaz bi hal almıştı saat 3 olmuştu hemşire muayene etti 7 cm olmuş dedi ben o sırada çok kötü oldum doktoru arayın ben iğne yada sezeryan istiyorum dedim özel hastane olduğu İçin iğne yaptıracaksan önce ödemek yapacaksın eşim iğne için konuşmaya gitti hemşire NST için geldiğinde ben cihazın demirine tutunup çığlık attım ağlamaya başladım saat 4 falandı beni hemen sezeryana alın dedim hemşire muayene ettiğinde ne sezeryanı tam açılman olmuş hadi bi kaç kere ıkın seni doğumhaneye alıcam dedi kapıdaki anneme falan da eşini arayın gelsin iğneyi sormasın boşuna biz doğuma gidiyoruz dedi o an benim mutluluğumu anlatamam 😅🙈 ameliyathanenin kapısına giderken eşim geldi onu gördüm ve doğuma girdik dışarıdakiler de beni sezeryana girdik sanıyorlarmış bu arada 😅 doğumhaneye girdiğimde elim ayağım titriyordu 16.15 gibi ben doğumhaneye girdim doktorum geldi benimle sohbet ediyor ben bir taraftan ıkınıyordum biraz ıkındıktan sonra saat 16.20 geçe minik kızım kayla’m geldi ve eşimi içeri aldılar. Bebeğimi ilk gördüğümde tepkim bu çok küçük değil mi oldu çünkü 2300 doğdu kızım. Kucağıma verdiklerinde herşey bitmişti bütün acılarım dinmişti o an sanki zaman durmuştu bebeğimi kontrol İçin götürdüler eşime koş bebeği takip et karıştırmasınlar dedim o an ki psikolojiyle 😅😅🙈🙈 sonrası zaten malum beni diktiler çok küçük bi dikişim oldu sonra odama gönderdiler . Kimse normal doğuma kolay diyemez ama inanın bebeğiniz kucağınıza geldiği an herşey bitiyor ve ben doğum yaptığım gün lavaboma kendim yürüyerek gittim ertesi günü hastaneden yürüyerek çıktım kimsenin yardımına ihtiyacım olmadan. Evde bebeğimde kendim ilgilendim çok çabuk toparlandım gerçekten. Sadece oturup kalkarken ilk günler zorlandım ama o kadar. Şimdi 20 günlük olduk bile 🙏 işte benim 16 saatlik normal doğum hikayem 🥰 Allahım hepinize güzel doğumlar nasip etsin sağ Salim kucağınıza alırsınız inşallah 🥰Biraz uzun oldu kusura bakmayın umarım sıkılmadan okursunuz 🥰