yarennida1919 Merhabalar güzel anneler? Bir sorum olacaktı benim gibi olanlar var mı diye merak ediyorum ? Bebeğimin karın çevresi haftasına göre bir hafta geri, normal doğuma engel mi bileniniz var mı böyle olup doktoru söyleyen ? 34+3 üm 😔
sherlock_anne yarennida1919 tüm ölçümleri 4 hafta gerideydi ilk bebeğimin. Kilosu 2650 çıkıyordu ultrasonda ama doğum kilosu 2450 ydi. Ona rağmen fitil ile başlatıldı doğumum ve normal oldu. bebeğin ciğer gelişimine bakıyorlar genelde. Eğer normal doğumu kaldırabilir, doğum esnasında bir sıkıntı olmaz derlerse genelde doğurtuyorlar :)
Yaagmurr yarennida1919 yok canım benim doktorum 2 haftaya kadar geri veya ileri olmasını kabul ediyoruz sıkıntılı bi durum değil der hep ayrıca daha değişebilme ihtimali var erken canınıza sıkmayın beslenmenize dikkat edin toparlayacaktır
yarennida1919 sherlock_anne canım günün tamamlanmış mıydı peki tam 40 mıydı ? Fitil nasıl oluyor suni gibi mi ?
sherlock_anne yarennida1919 yok 38. Haftadaydım. 34 ile uyumluydu. Günümü tamamlamamıştımsuni damar yolundan takılan serum diye biliyorum. alttan muayene ediyorlarya. Tuşe bakıyorlar. Tuşe bakarken parmak gibi bir ilaç yerleştirdiler oraya. İlacın ucunda iplik vardı. İlacın erime süresi 12 saat bendede 13 saat durdu sonra ipi çekerek ilacı çıkardılar. İlaç rahmin yumuşamasını sağladı ve sancılarımı başlattı. suni sancıyı doğum eyleminin biri başlamış diğerleri başlamamışsa veriyorlar. Hiçbir doğum belirtisi yoksa genelde fitil veriyorlar