Öncelikle burdaki herkese benimkindende güzel doğumlar ve sağlıkla kavuşmalar diliyorum🙏 2 sene önceki ilk hamileliğimde hiç yürüyüş yapmamış, pek hareket etmemiştim ama normal doğum çok istiyordum nasipte oldu ayrıntıya girmeyeceğim onda ama 1 gğn boyunca sancı çekip sonunda epiduralli ve makata kadar kesikli bir doğumum olmuştu. Hastane personellerinden, ön hazırlıksızlığımdan kaynaklı sıkıntılar yaşasamda yine de kızıma kavuşma anımı da asla unutamam hatika duyguydu ve sonrasında yine de hiç yatmadım çocuğumla kendim ilgilendim.. Gelelim dün akşam yaşananlara:) Hamileliğimin 32.haftasında bir doğum koçu buldum ve o günden sonra her gün yürüyüş plates yoga nefes egzersizi yaptım. Bu hareketler sayesinde kendimi hamile gibi bile hissetmiyordum çok enerjiktim zaten 2 yaşında da bir kızım var son ana kadar tüm ihtiyaçlarını karşılayabildim derken dün akşamüstü 5 gibi ahududu yaprağı çayımı içip eşimle yürüyüşe çıktık 20 dakka sonra yolda benden bişiler geldiğini fark ettim eve yakındık neyse ki hemen çıktık eve tuvalete girdiğim anda suyum tamamen geldi hemen hazırlanıp eşyalarımızı alıp hastaneye geçtik ebe ve doktorumuza haber verdik hastaneye 6da giriş yaptık ve hafif regl ağrıları gibi sancılarım başlamıştı nstde herşey normal sancılar başlamış çıkınca yürüyerek plates topunda ve çömelerek sancıları karşıladık. O sırada 2 cm açıklığım vardı. Ebem sırtıma aromatik yağlarla masaj yapıyordu tütsü yakmıştı odada sürekli doğru nefes almamı sağlıyordu. 8buçuğa kadar bu şekilde geçti eşimle dans bile ettik😁sonra sancılar epey sıklaştı ve şiddetlendi hatta bana tuvaletim varmış hissi geldi ebeme söyleyince daha çok erken olduğunu ıkınmamamı söyledi açılmam 6 cm kadardı kendimi zor tutuyordum ıkınmamak için derken yarım saat geçti geçmedi ben kendimi tutamıyorum ıkınıcam dedim o anda muayene etti ve şok oldu açılma tamdı ve bebek geliyordu hemen beni tekerlekli sandalyeyle doğumhaneye taşıdılar eğer ayakta gitseydim kesin yola bırakmıştım😁 sandalyede otururken ıkınamadım tabi😁 neyse doktorum doğumhanede bekliyordu çatala çıktığım an sancıyla ıkınma hissi geldi ve çığlık atmadan var gücümle ıkındım o sırada kafası çıktı nefes alıp tekrar bir ıkınmayla gerçekten söyledikleri gibi içimden balık gibi tamamının çıktığını hissettim bebeğimin ve o an tüm ağrı acılarım bitmiş koca bir rahatlama gelmişti anında ten tene temasla kavuştuk oğlumla burası tatif edilemez tabiki🥰 babamız da doğuma girecekti ama bebepin eşyalarını alıp gelene kadar doğum gerçekleşmişti yanımıza geldiğinde tam kıynumda ağlamaya başlamıştı sonra hep birlikte ağladık sarıldık☺️❤️ O sırada doktorum plasentayı çıkartıp göbek bağını kesti bebeğimin kontrolleri yapıldı giydirildi sonra hep birlikte odamıza çıktık.. 38+3te saat 9da 3160gr doğdu oğlum. Ablasıyla aynı zamanlama ve kiloyla ☺️ Kavuşmanın her hali güzel ikisinde de unutulmaz deneyimler yaşadım ama daha bilinçli ve doğru yönlendirmeyle bu doğumum hayallerimin bile ötesindeydi her anı keyifliydi☺️ Eve ertesi gün öğlen 11de geldik tüm gün kızımla da oğlumla da ilgilenebildim, emiyoruz da çok şükür🙏 Çok uzattım ama önceki doğumumu paylaşmak isteyip kimseyi korkutmak istemediğim için paylaşmamıştım o yüzden bu kez tüm ayrıntısıyla anlatmak istedim☺️ Dilerim Allahım her isteyene bu güzel duyguyu nasip etsin, hamiş bütün annelerim benimkinden de güzel doğum hikayeleriniz olsun sağlıkla kavuşun inşallah bebişlerinize🙏❤️ Sormak istediklerinizi girebildikçe cevaplayacağım❤️