Herkese iyi gecelerrrrr 🙋♀️
Öncelikler söylemek isterim ki doğum yapalı 4,5 ay oldu ve daha yeni yazmaya fırsatım oldu (aslında yazıp yazmamakta kararsız kaldım 🤷♀️)
8 Eylül günü doğum yaptım aslında 8 eylülden 18 gün önce dr kontrolümde 5cm açıklıkla doğumun başladığını söylediler fakat o an hazır olmadığımı uykusuzz olduğumu söyleyip biraz dinlenmem için eve gittim ertesi gün sabah 9da hazırlanıp hastane yolumu tuttum doğum servisine alındım eşyalarımı eşime teslim ettim nst cihazına bağlı bi şekilde doğumu bekledim. Bekledim bekledim bekledim aradan 2 saat geçti bende tık yok geliyorlar muayene ediyorlar yook doğum başlamıyor aradan 2 saat daha geçti sonra servis katına aldılar sancılarımın gelmesini orda bekledim akşam oldu hala sancı yok 😂 gece oldu yine yok 38inci haftamda olduğum için suni sancıda vermediler sabaha kadar bekledik gene bişey yok dr geldiğinde sen eve gönderelim 1 bilemedin 2 güne doğum olur dediler taburcu ettiler 😁 Gelelim 8 eylül gününe Günlerden pazartesi Yasak Elma yeni sezonu başlayacak deli gibi onu bekliyorum ama içime doğdu dedim ben bugün doğurcam ahaahah 😃 eşim dedi bu çocuk doğmaz. Neyse akşam 9 oldu dizinin yeni bölümü başladı bende hafiften bir regl sancısına benzer sancılar başladı umursamadım 1 saat sonea sancılar birazz daha artıp sıklaştı dedim heralde doğurucam bari biraz yemek yiyeyim hastaneye aç gitmeyim 😂 Saat 11 gibi sancılarım artık 5 dakika derken 3 dakikanın altına düştü ama asla öyle dev bi acıyla karşılaşmadım regl ağrılarım çokk fena olurdu 2 tane apranax ağrı kesici içerdim banamısın demezdi düşünün o kadar bile bi sancı yaşamadım neyse eşimi aradım o gece nöbetteydi eve erken geldi ben o ara ılık bi duşa girdim eşyalarımızı hazırladık arabayla hastaneye geçtik dr. Sancıların 100e çıktığını ve açıklığın 7 cm olduğunu söyledi başkaları saatler sürerek bu açıklığa gelmek için dua ederdi sanırım benim 1-2 haftadır hep açıklığım vardı 😇 Neyse beni yine doğum katına aldılar nstye bağladılar sancılarımı orada takip ettiler. Bu arada bebeğimin o haftada kilosu 4100 grdı ve kafa çapı haftasına göre çok öndeydi normal doğum zor gibi duruyordu dr tekrar ayrıntılı bi şekilde muayene etti eğer bebek kanaldan geçebilirse normal doğum geçemezse sezeryana alırız dedi bi 30 dakika bekledik doktorum hiç zorlamayalım sezeryana alalım dedi 3 gibi sezeryana alındım epidural anestezi yaptılar ben dünyanın en panik atak şnsanı oldupum için masaya yatarken panikten korkudan uyuya kaldım galiba 🥱😂 3:25 te oğluşum 4050 gr olarak doğmuş en son ayılma odasında göğsümden emerkenki halini hatırlıyorum 😻
Bu arada merak eden arkadaşlara söyleyeyim Ankara Şehir Hastanesinde doğum yaptım odalar çok steril ve temizdi doktorum ameliyat ekibim dünya tatlısı insanlardı çokkk ilgilelerdi keşke doğumdan sonra görebilseydim hepsini tek sıkıntı artık ne normal doğumda ne sezeryan doğumda refakatçi alıyorlar. Ben çok şanslıydım ne ilk ayağa kalkmada ne ilk gecemde hiçç zorlanmadım sanki hiç ameliyat olmamış gibiydim bedenende fizikende zaten 1 gece kaldım ertesi gün kendi isteğimle taburcu oldum herşey şipşak gerçekleşti 🥳 inşAllah hepinize böyle kolay doğum nasip olur.
başkalarının doğum hikayeleri okurken ben asla doğuramam nasıl olacak diye kendimi yer bitirirdim çünkü dünyanınnn en korkak insanıyım 😨😂 Demem o ki kendinize güvenin ve herşeyi akışına bırakın kafanızda kurmayın