Merhaba tatlı gebeler😊
Bugün sabah zorunlu sezaryenle kızıma kavuştum süreci kısaca anlatmak istiyorum.ilk etapta sizi odada hazırlıyorlar kıyafet vs nst başlıyor ilk etapta sonrasın da ameliyata götürmek için eşlik ediyorlar,odaya girdiğiniz de ben spinal sezaryen oldum anestezi ekibi ve doktorunuz karşılıyor sırtınızdan muayene ederek iğnenizi yapıyorlar sonrasında sizden uzanmanızı istiyorlar bacaklarınız uyuşuyor bildiğiniz yarı felç gibisiniz sonrasında işlem başlıyor mide bulantısı yapabiliyor söyleyince hemen seruma takviyeyle geçiyor.Sonrasın da 2 dk da kesip minik kızıma kavuştum ilk kontrolü yapıldı sonra götürdüler benim sürecim devam etti dikiş her şey tamamlamdı pansuman vs zaten uyuşturunca sonda takıyorlar sana.odaya çıkıyorsunuz bu iğnenin etkisi orda devam ediyor 3 4 saatlik yapılıyor spinal zaten etkisi geçince asıl macera orda başlıyor ağrılar hissetme duygusu serumla iğneyle destek aldık acımıyor demiyorum kişiden kişiye değişir benim acıdı baya bi zorlandım bebeğimin ilk emzirme süreci çok güzeldi kavraması sütümde geldi,yemek yedim daha bi rahatladım bu sefer gaz çıkma durumu ve yürüme etapları zorluyor onuda atlattık mı her şey daha iyi oldu artık minik kızımla darısı sırası gelen güzel annelere(baş ağrım olmadı,hasta bezi seriyorlar ilk etapta kımıldayamıyorsunuz zaten uzun süre sonda da oluyor*depend gerekli oldu hasta bezi ile rahat edemedim )sorusu olan olursa yanıtlarım🌸