fpkprensesim https://hizliresim.com/18BeI3 kızlar ben fetal dna yaptırmıştım orada pozitif çıkmıştı ardından aminiyosentez yaptırdım test sonucum böyle geldi normal yazıyo yani ne demek oluyor bu ankarada yaptırmıştım şuan orada değilim doktorada soramıyorum aranızdq yaptırıp bilgisi olan varsa yazabilirmi lütfen ölcem heyecandan 🙏🏼
Emel38 fpkprensesim yazıda anlaşılan kromozlar normal sayıda demiş, genetik takip istenmiş diyor..doktorunuza en kısa zamanda ulaşın kesin doğru yanıt o verir..
_Mother_ fpkprensesim canım kromozom sayılarının normal olduğu ama ailenin genetik takibi istenmiş ne demek bilmiyorum 🤷♂️ benim amniyosentez sonucum böyle değildi ama inşallah sağlıkla alırsın bebeğini kucağına am açıklama kısmını okuduğumda btş sorun olmadığı görünüyor
Beyzan fpkprensesim down sendromunda bebeğin kromozom sayısı normal insandan +1 fazla oluyor ya sizin bebeginizin kromozom sayısı normal çıkmış ve orda yazan sendromlar yokmuş sizin bebeğinizde. Sağlıkla kucağıniza alın inşallah 😌
Asya94 fpkprensesim genetik takıp standart bir yazı bendede normal çıktı hepsi gene de yazıyordu :) bende hemşireye sormuştum neden diye hepsinde en sonunda standart cümle olarak bu kuruluyormuş içinizi ferah tutun :))
_Mother_ fpkprensesim canım benim çıktı komple farklıydı sonuçlarım bazanın altında olduğu için fotoğrafını atamadım sana kromozomların şekli falan da vardı açıklamada zaten normal yazıyordu benim de
fpkprensesim Beyzan ya bilmiyorum aile genetik danışma alsın diyo ya kafam karıştı sevinsem mi üzülsem mi bilemedim de ya
Beyzan Sonuç yazan yerde (13,18,21) demiş ya bu kromozom çiftleri down sendromu olması durumunda fazlalık oluşan çiftler ama sizde ×2 diyor yani sayı tam. Eğer down sendromu olsaydı +1 yazardı mesela 13+1 gibi ya da 21+1 gibi
fpkprensesim Beyzan yani kötü bi sonuç değil demi negatif yada pozitif yazmıyor ya o yüzden kafam karıştı
fpkprensesim Asya94 yani sağlıklı bi bebek değil mi bi sorunu yok değil mi bebeği. Sizde de böyle yazıyordu sağlıklı doğdu yani
Cigdem70 fpkprensesim ön sonucunuz temiz sıkıntı yok inşallah kesin sonuçta temiz çıkar sağlıcakla alırsınız kucağınıza bebişinizi
Asya94 fpkprensesim daha doğmadı :) 27 haftalık hamileyim bende 21. Haftada amniyosentez yaptırdım sonucum iyi çıktı ve böyle yazıyordu
fpkprensesim Asya94 daha sonra siz genetik test mi verdiniz eşinizle öyle test verenlerde varmış bide biz şehir dışına gitmiştik yaptırmak için burdaki doktorda baktı bişey anlamadı, fetal dna sonucumda benim pozitif çıkmıştı halbuki
Asya94 fpkprensesim bende kı durum biraz farklı bende bir virüs bulundu bebeğe geçti mi geçmedi mi diye amniyosentez yaptırdık CMV pcr adı. Fakat onu yapmişken kromozomlarına da bakıldı… ve sizin gibi bir yazım mevcut
Asya94 Gunesvebusra yok bende cmv virüsü vardı bebekte bir bulgu yoktu… o yüzden amniyosentez yapmak zorunda kaldım