Melisaaa16 Özel sektörde çalışıyorum arkadaşlar, ikiz gebeyim kaçıncı haftada doğum iznine ayrılabiliyorum ve ne gibi prosedür uygulamam gerekiyor yardımcı olur musunuz
Mervekaynak Melisaaa16 izniniz doğumdan önce 10 doğumdan sonra 10 olmak üzere toplam 20 hafta. Bunu doğumdan önce yada doğumdan sonra kullanmak sizin hakkınız. 30. Haftadan itibaren izne cikabiliyorsunuz doktorunuzun raporuyla ama iyiyim çalışabilirim derseniz çalışabileceğiniz haftaya kadar izin kağıdı da alabiliyorsunuz doktorunuzdan
bus91 Melisaaa16 bende özel sektrodyım 25 haftalık gebeyım canım istersen doktor ımza atarsa son haftaya kadar çalışıyorsun musaitsen bı sorun yoksa ıznını sonra toplu kullanıyorsun ama degılsen zaten doktor ızın vermiyor 4 ay toplamda iznin benım çalıştıgım tekstil fırmasında böyle bizde 1 sene ücretsiz izin hakkı dıye birsey de yok ıstersem 2 ay ucretsı alabılırsın ıstersen süt ıznını toplu kullanıp gelebılırsın eger istersen iş başı yaptıktan sonra yarım gun calışığ çıkıyorsun ama 1 sene ücretsız vermıyorlar kurumsal bir firmada mühendisim iş yeırne bağlı hersey
Melisaaa16 Mervekaynak anladım. Peki doğumdan sonra ücretsiz izin hakkım 6 ay mı yoksa devamında bir 6 ay daha alabiliyor muyum
bus91 Mervekaynak memur için sanırım o 8 8 hafta olarak 2 ay önce 2 ay sonra kullanıyor özel sektor ısterse 2 ay ucretsız ızın alıyor
Mervekaynak Melisaaa16 30. Hafta izine ayrılırsaniz doğumdan sonra 2.5 ay izniniz kalmış oluyor ama isterseniz 1 seneye kadar ücretsiz izinler hakkınızı kullanabiliyorsunuz. kurumsal bir firma ise çalıştığınız sorun yapmazlar
Mervekaynak bus91 hayır ama ilk başta soruyu soran çoğul gebelik dedi. Tek gebelikle çocuk gebeliğin izin süreleri aynı olmuyor. En net bilgiyi 170i arayıp alabilirsiniz.