Selamlar herkese, öncelikle uzun bir yazı olacağını belirteyim. 17. Haftanın içindeyiz. Gebeliğimi öğrendiğimde koru hastanesine gittik eşimle daha sadece kesem görünüyordu. Doktorun, evet gebelik var ama henüz bebek oluşmamış umitlenmeyin bu süreçte düşük olma ihtimali yüksek, ailenize söylemeyin falan gibi konuşmaları oldu. Hevesimiz kursağımızda kaldı, hamileliğe sevinemedik bile. Bir de onu yeme bunu yeme bi sürü şey sıraladı. Şaştım kaldım. 10 gün sonra tekrar aynı hastaneye farklı bir doktora muayeneye gittik, bebek oluşmuştu kalp atışı da vardı çok mutluyduk ama bu kez de doktor doğum doktoru değil de diyetisyen gibi takılan bir tipti. Yaşına göre kilon fazla kilonu takip edicez, şu kadar alacaksın vs. Gibi konuşmaları oldu. Ardından da detaylı test yapicaz hormonlarına bakcaz bilmem ne. 🤦 Biz biraz düşünüp doğum paketi alacağız daha sonra test için geliriz diyerek çıktık. Oysa o hastaneyi gözümde öyle bi buyutmusum ki 2 doktor da 5 dakikada ultrasondan bakiverip kaldırdılar. Tavsiye üzerine, Lokman Hekim Akay Hastanesi’ndeki şimdiki güzel doktorum Nagehan Cengaver’e gittik. İçeriye girdikten sonra masasında biraz konuştuk, tanıştık. Hiç aceleci tavrı yoktu. Sonra hadi bebeğe bakalım dedi ultrasona aldı. Her şeyi göstererek açıkladı, daha sonra bize tarama testlerini ayrıntılı bir şekilde anlattı ve kararı bize bıraktı. Tarama testi yaptırmak istemediğimizi anlayışla karşıladı hiç kendi yorumunu kaymadı. Bunlar benim için o kadar değerliydi ki o an. Vee bana daha ben hicbir sey demeden “mevcut kilonla ilgilenmiyorum, ortalama aylık 1 kilo alman ideal ilerleyen zamanlarda 1,5 kiloya çıkacak” dedi. Evet tam da bu olması gerekendi. Almam gereken vitaminlerden bahsetti, numarasını verdi, gece gündüz merak ettiğin bir şey olursa yaz dedi. Ve ben o gün muayeneden çıkınca evet Nagehan hocayla devam etmeliyim dedim ve sonrasında paket görüşmesini gerçekleştirdik. Yıkıcı değil yapıcı olmalı bence doktorlarımız. Hamileyken zaten hormonlar tavan oluyor, bize destek olacak yanımızda samimi insanlar olmalı, özel hastane diye paragöz doktorlar olmamalı. Ve Nagehan hoca 👌 efsane biri, eğer yeni gebeler varsa doktor arayışında mutlaka tavsiyemdir. Çok yoğun zaten kendisi ama o kadar da ilgili ❤️ bi muayenesine gidin bence, bahsettiğim diğer doktorların ismini vermiyorum, çünkü bunlar benim gözlemim ama o hastanedeki diğer doktorlarin çoğuna da zaten önceden muayene olmuştum yumurtalık kistinden dolayı, bana göre 👎. Bu arada aynı doktora gidenimiz varsa yazarsanız tanışırız ☺️☺️❣️