Byby99 17+5 günlük gebeyim ama aşırı bir kabızlığım var 4 gün yapmasam mutlaka 4. Günün sonunda büyük zorluklarla büyük tuvaletimi yapıyorum. 1 saat önce tam yarım saat boyunca tuvalette kaldım ağladın sızladım zorla da olsa yapabildim aşırı kan geldi ama sorun şu makat bölgemde çok fazla acı ve ağrı var oturmayı bırak uzanamıyorum bile nasıl geçer ağrı ve acı ne önerirsiniz? Detaylı anlattım özür dilerim 🤚
esraizmirli Byby99 eğer zorlarsan kendini basura davetiye çıkarırsın canım zorlama doktoruna danış sana ona göre ilaç verecektir veriyor doktorlar çünkü
bebisini-bekliyor Byby99 gebelikte dubhalac kullanılıyor ılac olarak bende oyle olmustum doktor 2 kapak ondan içirtti yalnız 4 gun cok uzun 2.gün çıkarmayın a içmek lazım doktoruna bir danış istersen. Hemoroid olmus olabilir ılık suya oturabilirsn o biraz rahatlatır
Eski9 Byby99 beslenmeniz düzgün mu bazisi ishal oluyor bazısı kabız bizim payımıza da kabızlık düştü malesef 🙁 keşke ishal olsak bende çok çekiyorum kabızlıktan ama ben hergun düzenli lavaboya çıkarım 4 gün diyorsunuz çok fazla yani çıkartmak çok zor olur elbette. Beslenmenizi düzenleyin sabahları mutlaka akşamdan suya konmuş 3 4 kuru kayısıyı yiyin suyuna da sıcak su katıp için. Zeytinyağlı beslenin meyve sebze tüketin ev yoğurdu kefir tüketin aşırı çay kahve katı gıda tüketiminden uzak durun. Muhtemelen makatta çatlak oluşmuştur önlem almazsanız kronik hale gelir ılık su iyi gelir duşta o bölgeye ılık su tutun 5 dk kadar anestol pomad sürebilirsiniz ağrı için. Demir ilacı kullanıyorsanız doktorunuza değiştirmesini söyleyin kabız yapıyor bu ilaçlar. Onun dışında kayısı erik üzüm hosaflari her yemekte salata zeytinyağı mutlaka tüketin. Hiçbirinden fayda göremezseniz doktorunuza sorup magnesie calcine diye bir ilaç var bundan kullanabilirsiniz gebelikte kullanılıyor valla çok zorda kalınca bende kullanıyorum çünkü benddede makat çatlağı var doğuma kadar idare edeceğiz Allah şifa versin çok zor.
Zilan47 Byby99 cnm bende aynı durumdaydım kuru kayısı gün içinde 7 adet ye ben oşekil rahatladım bu hergün yap bir sararı yok k
Cicekler Canım bende aynı durumdayım ama lavman kullanmadan yapamıyorum malesef sonra kan ve ağrım oluyor küvete sıcak su koyup oturuyorum ama sadece o an rahatlatıyor.
rumeysalbayrakaya Aynı haftalarda bende de oldu kabızlık sizin kadar ileri derecelerde olmasa da. Doktorum ilaç verdi (magnesie calcinee) çok şükür birkaç günde bir ihtiyacıma göre alıyorum ve çok rahatlatıyor bence siz de doktorunuzdan talep edin yoksa çekilecek çile değil çok geçmiş olsun 🙏🏻
bebisini-bekliyor Bana bir de ballı ılık su, kuru incir kayısı, armut, kepekli ekmek önerdi. Birde her sabah düzenli tuvalete oturmamı soyledı şuan bayagı düzeldim öncelik beslenme alışkanlğı değiştirmek sonra ilac tabiki
Maria9 Malesef neler yediysem içtiysem bana da faydası olmamıştı basur, kanama .. en son duphalac verdi doktor ne basur kaldı ne kanama çok rahatladım. Normale dönmek büyük nimetmiş 😄