havvakaratas_09 Hamileyken tavşan balık ellenmez diyorlar acaba batıl inanç mı sevgili hamiş annelerimiz bunun dışında ellememiz gereken ne var acaba ?🤭🙅🤗
KevserPkrcn havvakaratas_09 ciğere dokunma dediler bana da yüzünde leke oluyormuş 😂😂 ama bunu yaşayan varmış
ikibalannesii havvakaratas_09 bizim buralardada tavşanı ellemede yemede derler bebğin dudağı yarık doğarmış e eski büyüklerimiz bişeyde diyemiyosun tamam diyip geçiyorum bende napiym😂
havvakaratas_09 Basakgul ciğer ellemeyin falan diyorlar ona göre adama bütün işi yaptırıyorum o yasak bu ellemez derken 🤭🤭😂😂
fethiyeli48-48 KevserPkrcn annem ciğer doğramış kaşımın üstü ve mememin altında ciğer lekesi var doğru malesef 😂
Neslihan1903 KevserPkrcn çok komik bence benim hamileliğim başı kurban bayramıydı millete Arnavut ciğeri yaptım mis gibi yediler ben sevmem ama efsane yaparım bebeğim doğunca bakacağım 😂😂
denizanasi1 Valla ben aklına ne gelirse elliyorum😅 balıkta temizledim, et doğradım, ciğer hem doğradım hem abartmadan yedim. Böyle saçma sapan şeylere takılma kardeşim,mantıken düşünürsen zaten saçma olduğunu anlaman lazım
havvakaratas_09 denizanasi1 tabikide saçma ama bu diyen hep eski insanlarımız insan ister istemez tedirgin oluyor yok işte tavşan elleme çocuğun tavşan dişli olur tövbe Allah’ım
Merve-53-42 irorkay benim arkadaşımın annesi ona hamileyken gül koklamış gül hastalığı olmuş dediğine göre şöyle ki arkadaşımın cildi tamamen minik sivilce gibi şeylerle kaplı bi de annanem ilk teyzeme hamileyken gül toplamış bir tanesi karnına değmiş elbise üstünden bi de ve teyzemin göğüs altında leke olmuş
Malidlgz irorkay valla bir ara canım çekti bir hafta gece gündüz nar ayikladim yedim 😂 o zaman benim çocuk Dalmaçyalı olcak 😂tövbe tovbe
KevserPkrcn 47zeynep47 ben daha önce tabi şahit olmadım görmedim de fakat teyzemin arkadaşları falan hep yaşamış o söylemişti bana da sakın dokunma diye bende eşime doğratıyorum 😂😂😂😂😂
havvakaratas_09 HavvaMerve aslında saçmalık değil insanların duyduklarına gördüklerine göre bilgileri var saygı duymak gerekir isteyen eller isteyen ellemez herkesin kendine kalmış birşey ama merakın giderilmesi gerekir 🙂
yusufbebekk447 HavvaMerve keşke saçmalık olsa ama gerçekten izi kalıyor ciğer nar şalgam vişne de oluyor mu emin değilim .eller hariç bir yere sürmemek lazım .deneyin ciğerle bizzat görmüş olursunuz ama görünmeyen bir yere sürün ciğeri kalçanıza mesela bebek doğunca görürsünüz .
havvakaratas_09 ikibalannesii ciddi misin afiyet bal şeker olsun şifa olsun normal de seviyor musun tavşan yemeyi canın mı istedi 😂🤗
HavvaMerve havvakaratas_09 Batıl inanç oluyor sonuçta çünkü kuranı Kerim de geçmiyor canım ayet var mı hiç okudunuz mu hamilelikte şunu ellerseniz böyle olur şöyle olur yok eeee hurafeden başka birşey olmuyor 🤷🏻♀️
Deletedmom27 havvakaratas_09 inatla ne ellenmezse elledim sonuç bi tane ben bile yok kızımda😂hurafe işler işte,denk gelince oldu olucak sanılıyo takma kafana 😂
havvakaratas_09 Deletedmom27 çok haklısın içimizi ferah tutup Allah’a bırakmak lazım olcak olduktan sonra her şekilde oluyor 🤗
Beyzan Kurban Bayramı’nda hamileydim Allah nasip etti kurban kestik etimizi ciğeri filan hep dogradim. Sadece çiğ etten geçen bakteriye karşı ellerimi sık sık ve iyice yikadim bebeğimde bir sorun olmadı şükür. Temiz olan her şey ellenir pis ise de el yıkanır. Bu kadar basit gerisi batıl inanç 🤷🏻♀️