Evet arkadaslar 40 haftalık yolculugumun sonuna geldim. 21 ocak da bebeğimi spinal sezeryanla dünyaya getirdim. Uzun uzun yazamayacagım şu an ama bazı tavsiyelerim olacak belki birlernin işine yarar. Ben basından beri normal dogum istedim odaklandım eğitimler aldım. Son haftalara kadar geldik 38. haftada Çatı muayenesinde kemiğimin basık oldugunu öğrendim. Doktorumda hep normal dogum yanlısıydı. 39. Haftaya gebeliğin tüm zorluklarını zirvede yaşayarak geldim. Bebğin gelmeye hiç niyeti yoktu. Doktorum suni ile yatıs yapalım deyince çatı muayenesini de düşünerek hayır dedim artık sezeryan olsun. Belirlenen tarihte sezeryanımızı olduk melek gibi bir kızım oldu. Şimdi kısa tutup tavsiyelerme geçiyorum
- sezeryan olacaklar mutlaka gecelik götürsün, hasta bezi takıyorlar ve altı saat sonra yürütmeye geliyorlar. Bu yuruyus esnasında geceliğiniz olursa ayaga kalktıgınızda rahat edersiniz diğer türlü iki buklum ve bezle yüryorsunuz odanın içinde tabi. Sıkıntı edecekler gecelik alsınlar.
- Mutlaka su ısıtıcı, karton bardak, kahve ve çay götürün. Su ısıtıcı hayatımızı kurtardı
- hoşaf götürün bu da çok önemliydi
- depend en büyük boyunu almıstım can kurtaran birşey öutlaka alın
- ayak numaranızdan en az iki numara buyuk geniş rahat ve ıslanmaycak terlik götürn, acaip bir ödem oluştu ve buyuk aldıgım halde terliklere zor sıgdım
*emzirme atleti , önden düğmeli pijama götürün ve mutlaka alt pijamanızın beli göbeğin yukarısına çıkabilir olsun.
*phılıps avent biberon, kaşık biberon gibi uygun biberonlarsan mutlaka alın, çay kaşığı mutlaka alın, yasak vakitlerini düşünerrk ya mama alın yahut almaya hazır olun.
*su ısıtıcı tekrar yazıyorum kesinlikle götürün
- göğüslernzie son haftalardan bakım yapmaya başalyın imkanınız varsa mutlaka gümüş kapak alın. Şu an göğüslerim yara içinde üstelik 30 lu haftalardan itibaren krem kullandığım halde.
- Sıcak su torbası muhakkak alın yanınıza, hem göğsünüze kpymak için hemde bir gaz sancısı kas agrısı karısımı oluyor ki nefes kesici, bunu yaşarsanız omzunuza koymak için.
şu an aklıma gelenler bunlar sorusu olan varsa sorsun fırsat buldugumda cevaplarım . Allah hepinize yavrunuzu sağlıkla kucagınıza almayı nasip etsin dunyayı cennet eden muhteşem bir duygu.