Öncelikle herkese merhaba. Bende sonunda doğum hikayemi yazabiliyorum.🥰 Arkadaşlar epiduralsiz suni sancısız doğumum gerçekleşti. Buraya yazmamın sebebi doğumdan korkan hamile arkadaşlara aslında normal doğumun o kadar da korkulacak bisey olmadığını söylemek.
Gelelim doğumuma. 39+1 de öğlen karnimda hafif hafif ağrılar hissetmeye başladım regl ağrısı gibi. Ara ara olunca ağrilarim dakika tutmaya başladım 7-8 dakika da bir oluyrodu ağrılarım. Akşam üzeri saat 5 gibi hastaneye gittim. Tabi ilk hamilelgim olduğundan insan ister istemez korkuyor acaba doguruyor muyum diye😅 daha sonra doktorum 1 cm açıklık var dedi net ye bağladılar sancılarım çıkmadı. Doktorum haftaya gorusuurz dedi yolladı beni eve😂 eve geldim sancılarım biraz daha ağırlaştı. Tabi ben dakika tutmaya devam ediyorum. Gece 11 de sancılarım 5 dakika da bir gelmeye başladı ağrılarımda daha hissedilir olunca tekrar gittik hastaneye nişanimin geldiğini 1 bol parmak acilmam oldugunu soyledi doktor.
Nst ye bağladılar sancılarım düzenli değildi. Ebe eve gidip sancilairmi evde çekmemin benim ıicn daha iyi olacağını söyledi. Bizde öyle yaptık. Yine eve geldik sancılarım bu sefer biraz daha dayanılmaz hale geliyordu. Ilık duş aldım. Yürüdüm evde eşimle birlikte squat çektik. Tabi bunları yapabilmek biraz güç oluyor. Sancılarım 3-4 dakikada bir gelmeye baslayinca kendi doktoruma mesaj attım ne yapmalıyım diye çünkü suyum gelmemişti. Doktorumda sancılarımın dayanılmaz hale gelince git hastaylneye dedi. Ben biraz daha bekliyorum bu sefer hastaneye gidip geri dönmek istemedim. Sabah saat 5 e kadar çektim sancıları ve hastaneye gittik alttan muayene aettı doktor ve 8-9 cm açılma var dedi ben şok 😳 hemen damar yolu açıldı kan tahlilleri falan aldılar. Suyumu patlattılar doktorum sancın geldiginde derin nefes alıp ikinmami söyledi. Bende sancım geldiğinde derin nefes alıp ıkınmaya başladım. Veee tek sancida 3 nefeste kızımı kucağıma aldimm🥰🥰 ve herşey bitti ağrılar kasılmalar.. demem o ki doğumdan korkmayın sadece sanci çekmek biraz zorluyor🤭Ama o kadar güzel ve o kadar özel bi duygu ki bu ağrılari ve sancılari çekmeye değer 💗 Allah kimsenin kucağını boş bırakmasın.🙏 Darısı diğer gebelerin başına. sağlıcakla alın kuzucuklarinizi kucağınıza inşallah. 🥰🥰