Selam güzel anneler doğum hikâyesi sırası bende 🥰
1 hafta önce 37+1 de normal kontrole gittim fakat doktor bebeğimin artık içeride beslenemediğini ve bebeği doğurtmamız gerektiğini dedi. Önce korktum çünkü normal doğum istiyordum farklı 2 doktora daha gittim onlarda aynı söylediler. Bebeğim 37+5 olması gerekirken 34 haftalık görünüyordu.
Tekrar doktoruma geri döndüm. Israrla normal doğum istiyorsan suni sancı verelim ama bebeğin zayıf sorunlar çıkabilir dedi. Pazartesi sabah erkenden gel tekrar muayene edelim dedi. Doktoruma güvendim pazartesi sabah 9.20de muayeneye gittim. Suni sancı istemedim ve Doktor hemen yatışımı verdi. 18.01.2021 saat 11.07′de Amine’m doğdu. Benim en büyük şansım görümcemin doğum yaptığı hastanede yenidoğan hemşiresi olmasıydı. Benimle birlikte sezaryene girdi her anımda yanımda oldu. Hatta bebeğimin göbek bağını kendisi kesip göbek adınada kendi adını (Mine) koymuş 😁😁
Bugün 6. Gün ve baya toparladım. İlk günler gerçekten zor oluyor ama normal doğumda da dikişler var o da zor. Önemli olan doğum sürecini bebeğinizin ve sizin sağlıklı bir şekilde atlatması. Normal veya sezaryen hiç farketmez. Kuzunuzu kucağınıza alıp koklayınca herşeyi unutuyorsunuz 🥰
Hastane de gerçekten ihtiyaç duyduğum şeyler:
Terlik-sabahlık-kolları bol rahat Pijama-çorap. Bebek için bol ağız mendili ve yedek kıyafet. Ben 2 takım götürdüm ama yetmedi kustu üstü ıslandı sürekli değişmek zorunda kaldık. Sezaryen olacaksanız 2si 1 arada, çizi çubuk kraker kayısı suyu midenizi bastırmak için iyi olacaktır 😇
Allah hepinize hayırlı sağlıklı kolay doğumlar nasip etsin 😍🤲🤲