Evet sonunda bende doğurdum miniğim ilk göz ağrımı kucakladım mis kokusunu soluyup dünyanın kiriyle dolan içimi cennet bahçesinden bir bahçeye dönüştürdüm nasıl bı duygu anlatamam Rabbim bebek isteyen bekleyen şuan için planlamayanlara bile annelik duygusunu yaşatsın kimseyi mahrum etmesin 🥰
Öncelikle çok zor bi süreçten geçtikten sonra 4 yıllık beraberliğimizi 08.12.2019 tarihinde evlilik ile taçlandırdık 🤍 gebelik planlamıyorduk bir ay korunduk çevrenin baskısı sebebiyle kararımız değişti ilk gebelik olur mu olmaz mı endişesine düşürdüler bizi Ocak ayında korunmayı bıraktık her ay adetime yakın eşimden iki test istiyordum hevesle yapıyor psikolojik olarak bütün belirtileri hissediyor ama sonuç alamıyorum Ocak bitti Şubat Mart Nisan derken Mayıs ayında adetim gecikti son adet tarihim 7 Nisan idi mayısın 9 una kadar bekledik tekrar test yapıp hevesimi kırmakta istemiyordum artık eşim işten gelince bı test getirmişti denedim ve çok hafif silik bı çizgi ile beraber testimin boyası beyaz olan tüm kısımları kapattı boyası aktı.
https://imgyukle.com/i/HHt7k1
O vakitler vücudumda ki değişiklikler
göğüs uçlarında kararma sızı sütyen bile rahatsız ediyordu
bel ağrısı bazen yataktan dövülmüş gibi kalkiyordum
Sulu beyaz akıntı idi ki bazen o kadar ıslanıyordum ki adet oldum diye WC ye gidip konturol ediyordum sürekli vajinal islakligim vardı ve rahatsız ediciydi 😒
Ve biz eşimle ilişkiye devam ediyorduk bazen günde iki defa olduğu bile oluyordu hiç şüphesi ile ara vermedik..
Mayısın 10 unda anneler günü takvim yaprağı hala bende saklı ömrüm boyu da saklarım 🥰 annem babam ve ablam gil bize yemeğe davetli ablamın eşi eczacı test istemiş ondan eniştem iki tane getirmiş yemek yedik bulaşıkları makinaya diziyoruz ablam koydu testi elime hade WC ye dedi girdim idrar 3 damla idrar damlatıp bekledim ve tam belirginleşmiş ikinci çizgiyi gördüm hamd olsun
https://imgyukle.com/i/HHFJct
ablam kapıda bekliyordu tabi çıktım annem de onu görmüş o da beklemiş kapıda ikisi de bu şekilde öğrendi kaldı ablam ve annem odaya girdi bı salona ciksana demişler eşime ben yatak odasindaydim elimde test geldi uzunca teste baktı bana sarıldı aldı cebine koydu babamın karşısında oturdu keşke babam bilseydi o gün cebinde torunun damadının cebinden el salladığını 😀😀
Gelelim 41 haftalık gebelik sürecime🥰 çok fazla iştahsızlık sonrası mide bulantım başladı 7. Haftada çok uzun sürmezse de mutfağım kahvaltılık ürünlerin ve baharat çerez ürünlerini gözümde karartmayi başardı 7+2 de ilk konturolumuze gittik kalp atışını dinledik herşey normal çok güzel bebisimiz 6+2 göründü 11+2 de ikinci konturolde son adet tarihinin haftası ile uyumu yakaladık 12 haftaya kadar kahvaltısız kalmayayım diye sürekli cacık tükettim yemeklerimi de kaynanam gilde yedim ilk haftalarda olduğu gibi ilişki aynı sıklıkta devam etti gel zaman git zaman irilestim gebelik süresince 10 kilo aldım ve ilişki sıklığını haftada bir iki haftada bire indirdi eşim bey herkes gibi planladigim doğum şekli normal yollaydı çatım uygun baş kanala yakın ama bebek hiç aşağıda değil açıklık 0
41 haftaya kadar bekledik ve bı önce ki gün bebeğin karyolasini hazırladım yatağımı hazırladım evi temizledim çantamı aldım annem gile geçtim çünkü suni ile başlatacaktık doğumu ablam ve eşimle beraber hastaneye geçtik 9.30 da bisiler yedim nst ye girdim bebeğin kalp ritmi 129 30 31 civarı oynuyor sancı ara sıra 30 ları görüyor o kadar muayne odasına çağırdı doktor beni ultrasyonda baktı suyu herşey güzel ama nst dümdüz bu bebek kakasını bile yapmış olabilir dedi yatış yapıcaz ya sezeryan ya normal bu bebek bugün gelicek dedi E tabi bende hazırım bı çantam yok yanımda suni ile basliycaz dimi dedim bebeğin kalbi kaldırmaya bilir suniyi dedi ama seçim senin sancini çekersin bakarız kalbi kaldirmadi acil sezeryana alınır iki doğum şeklini yaşamış olursun baş kanalda olsa bebek aşağıda olsa 1 cm bile açıklığın olsa neyse diyince eşim direkt sezeryan istiyoruz hocam dedi beni tabi bı panik aldı nasıl korkuyorum ben hayır normal dedikçe sezeryan dedi eşim babamı aradı annemi aradı annesini aradı beni ikna etmeleri için gözlerim doluyor ellerim titriyor hazır değilim yapamam diyorum biraksaydi çıkıp evime bile gecebilirdim o korku ile zor da olsa imzayı attım o gün yatış için odamıza geçtik kıyafetlerimi değiştirdim oturdum dört litrelik serum başımda bağladılar birini ilaçsız bı şekilde herkes yanımda gözlerinin içine bakamıyorum kimsenin konuşamıyorum eşim korktuğumu anlıyor yanımda dört dönüyor ama yapacağı hiç bişi yok saat 12:30 oldu geldiler bilgilerimi aldilar ameliyathaneye gitmek için yatağa aldılar beni ses etmedim kimseye indik -1 e sezen aksunun sesi yankılanıyor beni içeri aldılar sırtıma iğneyi vurmak için eğdiler omuzlarını bırak rahat ol sıkma kendini ağrısı anjokat ağrısı gibi dediler bı hemşir vardı geldi omuzlarimi indirdi korkuyorsan kolumu sikabilirsin dedi öyle de yaptım çünkü çok korkuyordum batırdılar iğneyi ah bile demedim kadın ulaşamadım dedi tekrar çıkardı ve yeniden batırdı bacaklardan ayaklara kadar sicacik oldum uzandım sondayi taktılar önümü kapadılar serumuma bı ilaç boşalttılar benim midem bulanmaya başladı iyi misin dediler midem bulanıyor dedim sakin ol nefes al geçicek dediler nefes alıyorum yok o sıra doktorum geldi beni gördü ve ameliyata başladı ilk kesi ile beraber kustum bı güzel bi hemşire başımdaydı temizledi ağzımı durmadan ağrı kesiciler ve sakinleştirici iğneler vurdular sonunda 13:05 te 3240 gr. 49 cm. Lik oğluşun sesini duydum sulu sulu bı ıngaa sesi inletti odayı 😍 Allahım ben tutamadım kendimi zaten doluydum ağladım durmadan aldılar götürdüler bebeği kanı alınıp aşısı yapıldıktan sonra getirdiler yanıma kokladım öptüm tekrar götürdüler dikişlerim herşey bitti 13:45 te de beni çıkardılar eşimi gördüm ağladım tutamadım kendimi
Odaya geçtikten sonra hemşire serumuma iki ayrı ağrı kesici bağladı altıma bi hasta bezi yerleştirdi kum torbası koydu karnıma kan aldı ve gitti bı saat geçti üzerinden kum torbasının ağırlığını hissetmeye başladım ve ağrı yapıyordu 2 saati dolduğunda kaldırdılar hafifledim ama ağrıları hissetmeye başlamıştım artık yavaştan çok zorlandım bacaklarımı oynatiyordum hafiften ama ayaklarımda his yoktu ufak bir harekette gözlerim yanıyor gibi sık sık kırpıyordum sıkıyordum açamıyordum 5 saat geçti üzerinden ayağımı tam hissetmeye başladım o sıra doktorum geldi canını yakmak değil niyetim sadece kan akışını konturol etmek istiyorum dedi ve karnıma bastırdı iki kere soluğum kesildi ama sesim çıkmadı agriliydi ama inletecek kadar degil ağrıları da tabi ah ettiğim oldu malesef ki 7. Saatte kıyafetlerimi giydim sondam çıkarıldı hasta bezi bağladım hiç depend almamıştım ped vardı yanımda hasta bezini de hastaneden temin ettim çünkü pıhtı atıyordum bedenen rahat değildim ped ile olmazdı
Ah şu ilk yürüyüş ablamın yardımı ile kalktım ama nasıl titriyor bacaklarım nefes alamıyorum kesik kesik nefesimi tamamladım alnimda boncuk boncuk ter birikti nefes alamıyordum hemen pencerenin önüne attım kendimi dışarda nasıl lapa lapa kar yağıyor oğluşun gelişiyle başlamıştı 🌨️❄️ biraz hava aldıktan sonra kolidorda bı tur atıp tekrar odaya geçtim gece boyu yürüdüm kayısı suyu kahve içtim azar azar mercimek dışında bütün çorbaları tuketebilirdim kremalı tavuk çorbası ve şehriye çorbası vardı birer kaşık yedim midem bulaniyordu devam etmedim ağrılarım biraz hafifleyince bı kek yiyebildim malesef ki gaz olayını beceremedik 😃😃 gece 04. Civarında lavman yapıldı gazı da 3. Gün çıkardık 😂
Sabah oldu doktorum tekrar geldi dikiş konturolu yaptı hasta bezini gördü kessinlikle tavsiye etmiyorum dikişlerin hava almıyor hemen onu çıkar ped tak dedi 3. Gün duş alabilirsin çıktıktan sonra fon ile kurut dikişleri tentürdiyot ile iyice temizle sargı bezini koy bant takma kulodunu üzerine çek dedi aynen öyle de yapıyorum ilk iki gece çok ağrılı geçti sonrası şükür hafifledi bugün 4. Günümüz daha hafif hissediyorum kendimi gece fazla hareketsiz kaldığım için dikişlerim ağrıyor sanciliyor kalkıp bı tur atıyorum tekrar yatağıma yatıyorum biz böyle böyle atlattık şükür darısı bekleyen gebelere dilediğiniz doğum sekli ile kavuşursunuz insaAllah bebeğinize 🤍🤍