Yasminyenice Kızlar merhaba ben 9 haftalık hamileyim, genelde her gün bulantım oluyor ama kusma az. Bu zamana kadar yeşil elma, yoğurt limon brokoli yediğimde kustum. Sizce bunlardan hangisi bulantımı kusmaya götürüyor olabilir ona göre tüketmeyeceğim artık
Beyzan Yasminyenice öncelikle yeşil elma ve yoğurt mideyi çok güzel bastırır brokoli beni rahatsız etti ama Bulanacak mide her türlü bulanıyor. Ben sabah aç karnına kusuyorum bazı günler uyanınca bir bardak su içeyim diyorum o suyu komple kusuyorum diyeceğim o ki bazı gıdalar hassasiyet yapabilir ama bunu da en iyi siz bilirsiniz belki bir baskasina dokunan size dokunmaz. Genel olarak yağlı baharatlı şeyler aşırı kokan yiyecek mideyi kötü yaoar
esinaltintaas Yasminyenice elma ve portakal benide çok kusturuyordu vitamin olsun diye yiyordum ama sonra burnumdan geliyordu ilk zamanlar yemedim şuan 13+5 olduk bu haftalarda bir sorun yaşamıyorum
KevserPkrcn Yasminyenice 11 haftalık hamileyim bende çok bulantım oluyor kusmalarım bitti ama aşırı bulantım var ne zaman biter geçer bilemiyorum :( sabah özellikle aşırı bulanıyor ilaç kullanmak zorunda kalıyorum
Soe Yasminyenice ben kahvaltıdan sonra kusuyorum ne yesem değişmiyo sonuç. Çubuk kraker yedim sadece onu da kustum. Tiksindiğim şeyler var onları zaten görünce bile kusuyorum🤣
Yasminyenice Beyzan evet ama bazı yiyecekler mide bulantısını daha çok tetikliyor mesela yeşil elmanın kabuğunun bunu tetiklediğini okumuştum. Yoğurt herkese iyi gelmiş ama benim midemi bulandırıyor. Sizinki daha kötüymüş ben genel olarak kusmuyorum sadece bulantı oluyor ama bazı gidalar yeyince kusuyorum hangileri olduğunu tam anlayamadım henüz
Yasminyenice KevserPkrcn ben de ilaç kullanıyorum genel olarak, benim de çok ilginç bir şekilde sabah değil öğleden sonra ve akşam oluyor
Bilge44 Kokulu her şey o dönem kusturabilir. Ben salataliktan tiksinmiştim 🥒mesela 🤦🏻♀️ Ya öyle bi durum ki beş dakika önce yerim sanırım dediğim bir şeyi beş dakika sonra delice reddettim 🤦🏻♀️ o yüzden kalıcı bir damak tadı aramayın anlık düşünün yiyebilirim dediginiz ve evde olan o şeyi yemeye çalışın. Geçecek bu günler inananın ilk aylar maalesef bu şekilde geçiyor 🤦🏻♀️
Beyzan KevserPkrcn ona dikkat et asitten dolayı mide yanması yaparsa içme bı daha inşallah çabucak geçer bu zamanlar
Bilge44 Yasminyenice Ahh bilmez miyim sanıyordum ki ömrümün sonuna kadar böyle kalacam evimi bile havalandiramadim ben sokak kokuyor diye. Koku hassasiyeti beni mahvetmişti ondan daha çok midem bulanıyordu. Çamaşır yumuşatıcı deterjan her şey kokuyordu. Ama azalarak geçti benimki yavaş yavaş mutfağa girdim devami geldi. 🥰 darısı başınıza
Yasminyenice Beyzan limon asit yapar değil mi brokoli çok limonluydı muhtemelen ondan oldu midem de yanıyo çünkü
momsboys Yasminyenice ben cok fazla bulantı kusma yasadım yogurt bende inanılmaz kusma yapıyordu. bu sürecte az az sık sık kuru ekmek grissini tarzı ye ben 16. haftaya kadar sabah sadece tost kızarmış ekmek yedim