Merhaba hanımlar 🌸
Artık ben de oğlumu kucağıma aldım 👼🏻
Çok şükür güzel bir hamilelik dönemi geçirdim. İlk zamanlar bulantı son haftalarda da sancılar kasılmalar bolca uykusuzluk oldu ama onlar hep tuzu biberi gelelim hikayeme ☺️
31 aralık günü 36+0 da kontrolüm vardı hafif bel ağrım vardı ama ben normal olduğunu düşünmüştüm çünkü önceki günlerde bazı işlerim vardı fazla yürümüştüm her neyse girdim nst ye düzensiz sancılarım çıktı doktorum çatı muayenemi de yaptı o gün 1.5-2 cm e yakın açılman var dedi bebeğimin de gelişimi iyiydi ama 38 leri de görsek çok güzel olur sen artık bol bol dinlen dedi ben o an panik oldum doğum korkusu başladı ama yapacak bir şey yok eve geçtim o gün ve diğer gün yatarak geçti üçüncü gün sabah uyanıp lavaboya gittim ama bir baktım nişan gelmiş 😳 hemen eşimi uyandırıp hastaneye gidelim dedim ama ağlıyorum o sırada çünkü ilk doğumum açılmam var nişan gelmiş kesin doğuruyorum diye ama nerdeee 😅 hemen geçtik hastaneye zaten evimizle arası 10 dakika doğumhaneye çıktık önce açılmaya bakıldı tekrar sonra nst ye girdim bir sorun görünmüyordu doktorum da gelip muayene etti bebek kanalda değil yumuşama da yok tek yapabileceğimiz beklemek dedi öyle geldik eve tabi hemen annemin gelişini de ayarladık doğum olur çok beklemez diye doktorum da öyle söylemişti 37. ve 38. hafta kontrolde durum yine aynı şekildeydi ben de artık zamanı gelmiştir diye hurma yemeye başladım bol squat yaptım merdiven inip çıktım 38 den sonra 3 güne bir olmuştu kontrollerim o yüzden 38+4 te tekrar gittim düzensiz sancılar çıktı yine ve açılma 3 hatta 4 cm e yakın doğum başlamış yatıralım seni dedi doktor zaten eşimde pazartesi oğlumuz doğacak deyip duruyordu 😂 ben çıktım hemen saat 11 de suni sancı verilmeye başlandı aynı esnada nst ye de bağlıydım iki saatte bir sancının dozu da şiddetleniyordu ama bebeğim hala kanalda değil ve suyumda gelmemişti 😬 ultrasonda hatta nerdeyse bütün ultrasonlarda olduğu gibi koluyla yüzünü kapatmıştı kendini itemiyor olabilir dedi doktorum 11 den 3 e kadar çektiğim sancılarla suyum patladı artık daha da rahatladım çünkü çok beklemez doğar diye düşünüyordum ama yok yandaki odada biri doğurup çıktı ben hala yürüyüp duruyorum gelmeden önce saat 1 gibi bir ara bebeğimin kalp atışları çok yükseldi onun için sade serum ve oksijen verdiler 10 dakika da düzelmesi gerekirken yarım saatten fazla sürdü her neyse sonra düzeldi ve sancılarda baya baya arttı tabi ben kıvranıp duruyorum sürekli kontrol ediliyor ama hala kanalda değil bebek ve bana sancı geldikçe ona oksijen gitmiyor kalp atışları yavaşlamaya başladı yine oksijen verildi ben aç olduğum için tekrar serum takıldı ama saat 19.30 a kadar düzelmedi doktorum geldi görmeye ama o kadar saat sancıdan benim konuşmaya bile gücüm yok bebeği hiç riske atmayalım seni de daha fazla bekletip yormayalım sezaryene alalım dedi o an başımdan aşağı kaynar sular döküldü çünkü o kadar sancı çekmişim başından beri hep normal istemişim yani konuşulunca hep sağlıklı olsun da gerekirse sezaryen de olurum derdim ama hiç istemiyordum aslında çünkü o ameliyat fikri beni korkutuyordu doktordan sonra eşimle annem de geldi yanıma onlar da gördüler halimi eşim dayanamadı hemen olsun dedi ikisinin de gözleri dolu doluydu zaten o şekilde bir yarım saat kadar da ameliyathanenin boşalmasını bekledim korka korka gittim ama hiç öyle olmadı çok şükür çok eğlenceli insanlardı her an sohbet ettiler benimle spinal olmak istedim bebeğimi görmek için iğne yapılırken kan alınandan farklı bir acı hissetmedim sonra hemen bir sıcaklık ve uyuşmaya başladım 15-20 dakika ya geçti ya geçmedi oğlumun sesini duydum 🥺 onu kanala indirmeyen kolu yine yüzündeydi 😅 hemen sarıp getirdiler biraz kokladım üşümesin diye götürdüler benim de dikişlerim atıldı bazı insanlardan hep herşeyi hissettim ama acı yoktu lafını çok duydum ama ben de hiç his bile yoktu bir hareket var evet ama kesilmiş mi dikilmiş mi ne olduğu asla ayırt edilmiyor sonra odama indim üstümü giydirdiler kahve içirip kraker bisküvi yedirdiler peşimden oğlumu getirdiler hemşire dikişlerime gelmeden nasıl tutacağımı emzireceğimi gösterdi hemen emzirmeye başladım çok şükür sütüm de geldi ben odama indiğimde saat 9 du sabah 5 te yürütmek için geldiler korktuğum için biraz kötü oldum tansiyonum düştü 7 de fitil verdiler tuvalet ve gaz çıkarabilmem için sonrasında yemek yiyebildim iki gece kaldıktan sonra evimize geçtik şimdi ailemizin bu haline alışmaya çalışıyoruz her şey rüya gibi o kadar acı sancı ağrı sizlerde sağsalim kucağınıza alırsınız inşallah bu duygu başka hiçbir şeyde yok çünkü 👼🏻🥰❤️