Sirinanne92 Benim kızım bir buçuk yaşında bende 8 9 haftalık hamileyim sütü nasıl bıraktırıcam bilmiyorum bırakmıyo ..?
Tgb_dmrc Sirinanne92 neden biraktiriyorsunuz ki ? Hamilelikte devam edebilir gayette, ben devam ettim. Doktorlar da soyluyor bunu
Burcuu3761 Sirinanne92 bende ikinci gebelik yüzünden kızımı 1 yaşını iki ay geçtiğinde bıraktırmıştım. Biz 1 yaşına girince inek sütüne başladık o yüzden bırakması çok kolay oldu hatta hiç istemedi bile sizde deneyebilirsiniz
Hatisyavuz Sirinanne92 önce azalt bı anda bırakma çok zorlanır çünkü günde 3 yap sonra 2 sonra bir ben o şekilde biraktirdim ama oğlum iki yaşındaydı ama baya işe yarıyor
Burcuu3761 Tgb_dmrc devam ediliyor ama bünyeden bünyeye fark gösteriyor mesela ben emzirdiğimde çok halsiz düşüyordum ve tüm vücudum titriyordu
Aysesrc Tgb_dmrc erken doğumu tetikleyebilir ayrıca ikinci çocuğa haksızlık vücudu vitamin toplamalı ve emmeye devam ettikçe ilk gelen ağız sütünün kalitesi zayıflayacak anne vücudu bebeğin ihtiyacına göre süt üretir. Yenidoğan bir bebek bir yıldır emziren başka bir anneden süt içemez mesela. Ayrıca bir buçuk yaş ayrılması için uygun bir yaş .
Sirinanne92 Burcuu3761 paket süt verdim ama iki çekip bırakıyo Aysesrc emerek uyuyo benimkide denicem
Tgb_dmrc Burcuu3761 vitamin takviyesi almaniz gerekiyor tabiiki. Ben de 42 kiloydum ama beslenmeye destek yapmak gerekiyor.
Buketkucuk Sirinanne92 iki yaşına kadar emzirmek çok normal aslında ama belkide göğüs ile oynanması erken doğumu tetiklediği için bıraktırmak istiyor olabilirsiniz yengem yeğenimde sevmediği bir yiyeceği göğüs ucuna sürerek bıraktırmıştı ki yeğenim meme bağımlısı bir bebekti cidden. Peynir sevmiyordu ucuna peynir sürdü çocuk bir daha emmedi😇
pia34 Sirinanne92 valla her ne kadar psikologlar pek önermese de, ablam göğsüne salça sürmüştü bak kanadı yara oldu acıyor demişti :)) ilk etapta gündüzleri bıraktı, gece devam etti bir süre. Sonra gece de kesildi, yöntem işe yarıyor yani :)
Tgb_dmrc Aysesrc kim diyor icemez diye ? Hicbir doktor bilmiyor mu bunlari ? Erken dogum gibi bi istatistik de yok hicbir yerde. Ben emzirdim hicbir sey olmadi. Vitaminlerinize dikkat ederseniz hicbir sorun olmaz. Bilimsel bi calismaymis gibi aciklama yapmayin.
Aysesrc Sirinanne92 yavaş yavaş kesmelisin önce gündüz emzirmeyi azaltın 2 saatte bir emiyorsa ilk gün 4 saatte bir emzirin sonra ki gün 6 saatte sonra gündüzü tamamen kesin ek gıdaya başlamış olmalısınız daha yoğun besleyip dikkatini dağıtacak şeyler yapın oyun gibi sonra akşam emzirmesini kesin akşamları zor oluyor benim oğlum emerek uyuyordu ama 2-3 gün zor oluyor sonra alışıyor uyandığında termostan su içiriyordum emmesi yerine 3 günden sonrası kolay oluyor ama sütten kesmeye çocuktan önce kendinizi hazırlayın siz hazır değilseniz kesmeniz çok zor emmek istediğinde hayır süt bitti deyin ve net olun sizin net olduğunuzu görünce zorlamaz çocuk
Aysesrc Tgb_dmrc gittiğim iki doktor da beni böyle bilgilendirdi sizde olmayabilir ama başkasında olur biraz araştırın lütfen ben yaptım sende yapabilirsin de nedir
Tgb_dmrc Aysesrc arastirsan zaten oyle konusmazsin. Biraz guncel bilginiz olsun. Eskiden beri o oyle demis bu boyle demisle gitmeyin.
Aysesrc Tgb_dmrc araştırdığım için böyle konuşuyorum çocuk doktorum da doğum doktorum da bu bilgiyi verdi pardon sizin bahsettiğiniz doktorlar kimler? Nerden araştırarak bu kanılara vardınız kaynak paylaşır mısınız? Madem biz bilgisiziz bilgilendirin lütfen bizi. Daha bir yaşında bebeği olan annenin başka yeni doğan bir bebeği emziremeyeceğini bile bilmiyorsunuz. Yenidoğan bebekle bir yaşında ki bebeğin alması gereken besinler aynı mı?
Tgb_dmrc Aysesrc üff bi sus ya naparsaniz yapin. Cok bildigini sanan cahil insanlara laf anlatmaktan biktim. Makale yazarim sana simdi, ac arastir bak burda ezbere konusana kadar.