Evett hanımlar uzerinden 40 gün geçtikten sonra anca kendimi toparlayıp bende benim gibi cesaretsizlere cesaret olmak icin doğum hikayemi yazmak istedim 😊
Nisan ayında hamile olduğumu öğrendim cok istemiştik ama henüz covid vakalari yeni yeni başlamışken birde özel hastane sağlık personeliyken çok tereddüt ettik korku dolu aylar dikkat dolu günler geçirdim çok şükür bir sorun olmadı ama 7. Ayın bitisinde doktorumun covid olduğunu hekim değiştirmem gerektigini ogrendim zaten o psikolojide bir anne için gerçekten üzücüydü ama yeni doktorum bal kaymak çıkınca iyi ki dedim 😊 neyse gelelim hikayeme ben aslen izmirliyim esimle üniversitede tanışıp istanbula gelin geldim o yüzden 38. Haftam biterken annem banam ve ablam ile esi cocugu bize geldiler tabi benim ufaklık nazlı çıkınca normal doğumu beklemek heyecan verici oldu. 40+2 de 11 aralık günü kasik ağrım başladım kimseye çaktırmadım çünkü umitlensinler istemedim ama aksam 8 gibi ağrım arttı baskı basladi esim gidelim desede gitmemek istedim neyseki diretmedim esim ile birlikte hastane yolunu tuttuk nöbetçi hekim muayene etti nst de sancılar başlamıştı açıklık başlamıştı yatış verelim dedi ama geceyi orda geçirmek istemedigim için eve geldim ama biliyordum 12 aralikda doguracaktim 😊 sabah 6 da nişanım geldi daha sonra 9 da kendi doktoruma gittim muayene etti ve 3 cm e yakın açıklık olduğunu yatisimi verecegini çünkü hafta sonu gireceğini söyledi suni sanci için fitil ile doğumu başlattı sabah 10 dan aksam 5 e kadar bekledim sancılarım iyice artmıştı ama gelen yoktu malesef doktor son kontrolu yaptı ve o kadar saat sadece 3.5 cm açıklık olmus dedi ve bu süreçte bir prpblem olduğunu deneyimine guvenmem gerektiğini söyledi bende hic sezeryan fikri olmamasina rağmen tamam dedim ve spinal anestezi hakkında bilgi verdi inanın sezeryan dikisi nerede oluyor onu bile bilmiyordum o kadar normal doguma hazırdım 😊 saat 5.30 da ameliyata alındım doktorum ve ekip sahane enerjiyle karsiladilar zaten dogum sancim olduğu icin hareket edemiyordum o yuzden ekstra ilgi gösterdiler ve saat 18.08 de kızım dünyaya geldi doktorum bebegi çıkardığı an eyvahh dedi inanın o anki korku bana yetti yanimda elimi tutan hemşireye bir sorunmu var diyebildim sadece ve o an doktorum “ben demiştim bi terslik var diye 3 tur dolanmış hemde kiyamam yavruma” dedigini duydum evet tam 3 tur kordon dolandığı icin doğum kanalina inip açıklığı devam ettirememis kızım ve an Allahım her şerrin arkasında bir hayır var dedim ve kızımı göğsüme koydular o duygu herseye bedeldi 😊 yani toplamda 45 dakika icinde hersey olup bitti benim kızım kolik olduğu icin doğduğu anda aglamaya başladı o yüzden Ben yatamadım ama iyi ki yatmamışım gece 11 de ayağa kalktim sonrasinda hep kendim hallettim bir çok seyi dikiş acısı diye birşey inanin olmadı sadece ayaga kalkmak ve ilk wc zorluyor ama onun dışında hersey cok kolay karna bastırma vs olmadı sadece odada hemsire kanı akıtmak icin biraz baski uyguladi ama zaten uyusukken yaptığı icin hic hissetmedim sondayi da doktorum ameliyathanede takicam seni uzmucem dedi ve oyle yaptı onuda cikartirken uyusuk olmamasina ragmen hic hissetmedim ertesi gün ayaga tamamen kalktım hatta kızımı agliyor diye ayakta emzirdim düşünün 🤣 sutum gelirmi diye panik yapmayin yapmadiginizda geliyor inanin bol bol su ve kahve tuketin dogum sonrasi 😊 sezeryan sonrası kiloyuda hicc takmayın 30 gunde 13 kilo verdim zaten 16 kilo almıştım emzirince gidiyor sadece süt yapsın diye kendinize eziyet edip herseyi yemeyin 😊benim mucizem suan 40 günlük ve herkes dağıldı basbasa kaldık bundan sonrası da benim korkum başlıyor 🙈😊 bunlar benim dogumla ilgili en korktuğum ve aklima takilan seylerdi o yüzden buna deginmek istedim biraz uzun oldu hakkınızı helal edin ve takdir Allahındir diyip oluruna bırakın umarim motive olmuştur sormak istediklerinizi kızımdan kalan zamanda cevaplarım hepinize hayırlı saglikli doğumlar diliyorum guzel anneler🤗💕