Merhabalar ben tiroid hastasıyım
hamile kalmadan önce de yaklaşık 2 yıldır tedavi gördüm her ay kan veriyor çıkan sonuçlara göre ilaç dozajların ayarlanıyor ya da ilaç kesilerek kontrole devam ediyordum hamile kaldığımda da kullanmamam gereken ilaçları yaklaşık 1 ay kullandım hamileliğim kanda çıkmadığı için sonra fark edip doktora başvurdum ve hamilelikte kullanabileceğim tiroid ilaçları verildi daha sonrasında ise tiroidlerim hızlı çalıştığı için kalpte çarpıntı başladı dideral denilen kalp ilacına da başladık şuan 29+2 deyim hamile kaldığımdan bu yana tiroidlerim hala hızlı ve hala ilaç kullanıyorum ve günde 3 doz aç karnına tiroid ilacı içiyor bazen iki haftada bazen 3 haftada bazen de ayda bir duruma göre kontrole çağırıyor dahiliye doktorum şuana kadar çok şükür rabbime bebeğimde bir sorun çıkmadı ilaçların ve hastalığımın verdiği bir takım riskler var bunlar doğana kadar da devam edecek hatta hastalığımın çocuğuma geçme ihtimali dahi var ama sadece zorlu geçen ve başıma bir sürü şey gelmesine rağmen doktorların söylediği onca şeye rağmen rabbim ne isterse o oluyor teslimiyetinizi ona verin ve üzülmeyin bol bol dua edin nasipte ne varsa o yaşanır dua moral bunlar çok önemli kafanıza takmayın Rabbim tüm annelere bebeklerin sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah