Pozitif doğum hikayem
Öncelikle doğum hikayem den önce kısacık hamilelik öncesi dönemden bahsetmek istiyorum evlendikten hemen sonra yumurtalık kestim olduğunu öğrendim enfeksiyon şikayetiyle gittiğim Dr da sonra ameliyat oldum sonra bi dış gebelik geçirdim o kısım çok uçun ve zordu bu ağustosda evleneli 3 yıl olacak 12 gün önce yavrumu kucağıma aldım o mis kokusunu kokladım şükürler olsun ki ❣️ şimdi gelelim doğum hikayeme38+2 de pazar sabahı saat 8:30 gibi uyandım biraz suyum gelmişti fark ettim ama hepsi değildi sonra lavaboya gittim idrarımda bulanık bi pembelik vardı eşime söyledim yavaşça kalkıp hazırlandık hatta ortalığı şöye bi topladık 😁 kahvaltı yaptık o sırada nişan geldi nasıl bi şey olduğunu bilmiyordum öncesinden bakmıştım internette sadece. Hastaneye giderken ağrılarım vardı ama yaklaşık 10 dk da bir gibiydi hastaneye gittiğimizde saat 11:30 olmuştu girişi yaptık ebe muayne etti 2 cm açıklık dedi ama kafasının yerleşimi çok iyi değil ilk doğumuna göre dedi belki ameliyat olabilir hazırlıklı ol dedi. Sonrasında odaya çıktık saat kaç hatırlamıyorum ama suni sancı yapıldı ondan sonrası çok hızlı ilerledi sancılan nst de maksimum 35-40 a kadar çıkıyordu ama ben çok fazla hissediyordum senin ağrı sınırın düşük mü dedi hemşire o sancı de o kadar hissetmemek gerekirmiş. Sonra ebe geldi 4-5 cm olmuş açıklık dedi nst yanlış gösteriyor dedi ve doğum yapacağım yere indirdi beni ağrılar daha da sıklaşmıştı ben epidural istemiyordum ama o ağrı gerçekten şiddetli ve zordu benim doğumum hastanede yaklaşık 3 saat içinde gerçekleşti saatlerce o suni sancıyı çekenlere Allah yardımcın olsun gerçekten. Epidural için anestezi Dr u geldi beri konuşturmaya çalışarak iğnenin doğumu nasıl kolaylaştıracağından falan bahsetti ve iğneyi yaptı 15 dk içinde rahatlayacaksın dedi belimden alt taraf uyuşmuştu ama ben sancıyı hissediyordum ebe Dr a tekrar çağırdı ve dozu daha artırdılar o sırada Dr umuz geldi doğum Dr geldiğinde başlamıştı aslında saçlarını görüyorum dedi ebe 🤗 iğne etkisini gösterdikten sonra gerçekten rahatlamıştım ondan sonrası gerçekten kolaydı sadece doğru ıkınmamın süre için öneminden bahsetti Dr karnıma yapılan baskıları hissettim çıkış anını gördüm öyle güzeldi ki ebe aldı giydirdi Dr o sırada dikeş yapıyordu çok bi dikişim yok yarım saat içinde odaya çıktık orada emdi nasıl olacak diye düşündüm o an ama kucağıma verdiler ve memeyi hemen aldı Allahm ne büyüksün dedim şimdi meleğim kollarımda bundan sonra herşey onun için 💟
Dipnot : Her fırsatta uyuyun imkanınız varsa günün 20 saati bile uyuyabilirsiniz beş dakikalık uykunun kıymetini anladım 😣