Aslında başlıkta yazana katılmıyorum. Kimse bana inanmıyor demişsiniz, bence bu size inanmamak değil. Eşiniz şahittir uyuyamadığınıza veya doktor hayır uyuyabilirsin sana inanmıyorum demez. Bence siz “psikolojik” olabileceğine inanmıyorsunuz. Daha somut bir sebep istiyorsunuz, covid gibi. Doktorun size evet covidden uyuyamıyorsun veya psikolojik sebeplerden uyuyamıyorsun demesi; sizin sorununuzu kabul ettiğini gösterir ki zaten.
Ortada bir uyuyamama sorunu var, siz çözümden çok sebeple ilgileniyorsunuz. Yani bizler burada, eşiniz evde, doktorunuz da gittiğinizde evet covid uykusuzluk yapmış sende bu yüzden uyuyamıyorsun dediğimizde ne değişecek ? Uykusuzluk-uyuyamama bir semptomdur; direkt insomnia gibi bir hastalıktan da kaynaklanabilir ya da covid, psikolojik hastalıklar, grip vb. başka hastalıklardan da kaynaklanabilir. Hatta yenilen yiyecekler, kullanılan ilaçların yan etkileri falan gibi sebepleri de olabilir. Yani o kadar çok sebebi olabilir ki… Çoğumuzun yaşadığı gebelik hali de etkili oluyor.
Lafı uzattım farkındayım ama, siz bir de kimse bana inanmıyor diye üzülmeyin. Bu sorununuzu paylaştığınız herkes sizin uyuyamadığınıza inanıyor, sebebi belki covid belki başka bir şey. Önemli olan çözüm getirmek. Bunda da hamile olduğunuz için ilaç kullanımı tavsiye edilmeyecektir; bazı rahatlatıcı çaylar, müzikler, uyku getiren yiyecekler, zihni boşaltma falan bunlar tavsiye ediliyor. Bu sorunu en etkili çözecek olan tek şey ise: kendiniz.