HazelAa Ozerhome benimki biraz degil baya fazla normal de 500 ml civari normal sayiliyormus doguma yakin 1000ml civari olmasi gerekiyor dedi 1001ml olcum cikiyor
Ozerhome HazelAa ooow sizin baya varmış yok bana öyle birşey demedi sadece normalden biraz fazla dedi o kadar sizin ailede şeker hastası olan var mı peki
WmonallissA Ozerhome benim gittiğim perinatolog biraz garantici☺️ bütün riskleri söylüyor hemen, benim bebişte hafta olarak baya önde, 10 gün filan, bende korkuyorum bir şey olursa diye korkuyor insan, ama rahat olmakta fayda var ☺️
Ozerhome WmonallissA korkma ya Allah’a emanet hepsi. Ama yediklerine dikkat ettin mi birşey olmaz inşallah 🙏 bana göre gelişimi 1 hafta veya 10 gün önde olması daha iyi en azından doğdukları zaman ele avuca gelirler 😄 gelişim geriliği olmasın da🙏
-Ozlemcelik388 Benimde 20. Haftadan beri suyum fazla önce hamur işi kizartma makarna pilav tavuk tatlı çikolata tarzı şeyler yemiyorum. Şeker yüklemesi yapmadı doktorum bende istemedim zaten. Diyet uyguladım dusmeyince hap verdi 15 gün kullandım tekrar dusmeyince hapı 1 ay çıkarttı en son gittiğimde 28 haftaliktik ve düzelmişti 🙏☺️ şimdi 31 haftalık olduk
HazelAa -Ozlemcelik388 bende yediklerimi dikkat edeyim zaten pazartesi ayrintiliya gidecegim tekrar konusur ortak bi karara variriz doktorumla ama biraz evhamli benim gibi seker testini istiyor acikcasi
sumeyye60 Ozerhome Bebek suda yaşıyor o yüzden suyun fazla olmasının bir zararı olmadığını doktor mu söyledi? Hangi makalede, hangi araştırma sonucunda gördünüz?
Ozerhome sumeyye60 doktorun söylemesine gerek yok bu anne ve bebek için bir karar. Ben kendim ilk çocuğumda da yaptırmadım doktorum da yaptır demedi bunda da ben istemedim çünkü aşırı fazla değil şu an normale döndü
WmonallissA Ozerhome ay bilmiyorum 🙈 her şeyin normali iyi sanki, sağsağlim kavuşalım minnoşlarımıza 🥰
sumeyye60 Ozerhome Tamam anladım Allah sağlık versin de kendi çıkarımlarınızı bilimsel bir tespit gibi yazmayın. Sizde az miktarda su fazlalığı vardır ama bu herkes için aynı sonuçları doğurmaz. Onu söylemek istedim. Ayrıca şeker yüklemesi şeker hastası yapmaz. Bebeğim 2 hafta önde gidiyor diye doktor istedi. 75 gram glikoz şurubu içtim en yüksek 108 çıktı. Vücudunuz gebelikte yeteri kadar insülin salgılayamıyorsa gebelik şekeri var demektir. Ya diyet ya da dışarıdan insülin desteği sağlanmalı ki bebek bu yüksek kan şekerinden olumsuz etkilenmesin.
WmonallissA Ozerhome son adet tarihine göre 24. Hafta, ultrasona göre 26 çıkıyor baştan beri hep önde ölçümler
Ozerhome sumeyye60 bunu ben bilimsel bir tespit olarak söylemedim. Herkesin kendi kararı ben yaptırmayın da demedim ben kendim yaptırmadım dedim. Lütfen iyi okuyun. Gebelik şekeri yapmaz dediğiniz şey herkeste olmuyor. En yakınlarımdan biri şeker yüklemesi yaptırıp sonrasında şeker hastalığına kaldı 75 kiloykan diyetle 45-50 kg arasına geldi ve hala da devam ediyor gebelikten kalan şeker. Ha bu benim öngörüm ben yaptırmak istemediğim için yaptırmadım
Esoo0698 HazelAa Bende çok yiyordum valla 😁 İştahım olmadığı için kahvaltı yapmazdım meyve yerdim o derece 🙊
Esoo0698 HazelAa Yarım ye kuzum mesela ben günde 2 mandalina yiyeceğime bi mandalinayı yarıya bölüp öyle yerdim muz öyle elma öyle sürekli süt içtim su içtim özellikte boll su ve yürüyüş evin içinde sürekli yürüdüm 😊